Τα 21 μαθητικά συγκροτήματα (με τυχαία σειρά)

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave, τα 21 συγκροτήματα μιλάνε γι' αυτά που θαυμάζουν, που σιχαίνονται, που ονειρεύονται...

 

 

FOOLSTOP • (ALTERNATIVE ROCK) ► http://www.myspace.com/foolstoptheband

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 3ο Λύκειο Χολαργού
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Incubus («εξελίσσονται από δίσκο σε δίσκο»), Foals («πολύ ιδιαίτεροι φωνητικά και μουσικά»), Lady Gaga («έχει κάποιο ταλέντο»), Cold War Kids, Grizzlie Bear, Διάφανα Κρίνα, Τρύπες («για τους στίχους και τον τρόπο που τραγουδάει ο Αγγελάκας»), Γιάννη Κούτρα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Onirama, Κόκκινα Χαλιά, Iron Maiden, Rolling Stones, ACDC «και γενικά όλα αυτά τα συγκροτήματα που είναι 80 χρονών, έχουν βγάλει 20 ολόιδια άλμπουμ και γυρνάνε τον κόσμο για συναυλίες. Μουσικά είναι νεκροί. Απλά το κάνουν για τα λεφτά»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Θεσσαλονίκη» (Γιάννης Κούτρας) και «Spanish Sahara» (Foals)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ό,τι παίζει ο Ηot fm!»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Musica Ficta
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Μια τρέλα που κάναμε ήταν ότι δώσαμε πολλά λεφτά για να φτιάξουμε στούντιο σε ένα υπόγειο. Βάλαμε από κοινού χρήματα για να πάρουμε εξοπλισμό, μικροφωνική, αβγοθήκες (από τη λαϊκή), χαλιά (από το σπίτι), ηχομόνωση σαν αυτές που βάζουν στις οικοδομές… Μας στοίχισε συνολικά 1000 ευρώ.
• Το μεγαλύτερο εμπόδιο για ένα νέο συγκρότημα είναι οι μεγάλοι στόχοι που βάζει. Όταν λέει «αχ, να παίζαμε στο Terra Vibe support ή σ’ αυτό το μεγάλο μαγαζί», οι πιθανότητες να συμβούν αυτά είναι πολύ λίγες και απογοητεύονται. Και καταλήγουν να μην ευχαριστιούνται πολλές μικρές χαρές, όπως ένα μικρό live…

CROSSFIRE • (HARD ROCK) 

► http://www.myspace.com/xfire

ΣΧΟΛΕΙΑ: 21o Λύκειο Θεσ/νίκης, 1ο Ωραιοκάστρου, Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Metallica, Guns ‘n’ Roses, Motley Crew, Red Hot Chili Peppers, Ευριδίκη-Κοργιαλά, Αλκίνοο Ιωαννίδη («ναι, όλα αυτά είναι λίγο ό,τι να ‘ναι αλλά έτσι είμαστε σαν συγκρότημα!»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Χατζηγιάννη
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Back from cali» (Slash)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Alors on danse» (Stromae)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ:
Steel Blood, Parafernelia
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί στο Schoolwave είναι να σπάσει η χορδή ή να λιποθυμήσει η τραγουδίστρια… Αλλά καλύτερα να μην τα σκεφτόμαστε.
• Μας φτιάχνουν τη διάθεση η μουσική, ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών, το να βγαίνουμε έξω με την παρέα μας και το να βλέπουμε βιντεάκια στο Youtube.

BURDEN OF LEGACY • (HEAVY METAL) 

► http://www.myspace.com/blacksheep1992

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Θεσ/νίκης, 1ο Σταυρούπολης, 2ο Θερμαϊκού, ΕΠΑΛ Επανομής
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Heaven and Hell («και μόνο που όλοι αυτοί οι μουσικοί είναι μαζεμένοι σε μια μπάντα είναι λόγος για να κάτσει κάποιος και να τους ακούσει!»), Helloween («εξαιτίας τους αρχίσαμε να γράφουμε κομμάτια»), Iron Maiden («δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος που να τους ξέρει και να μην τους θαυμάζει»), Ιced Earth («ακόμα και μετά από πολλές αλλαγές, παραμένουν ανάμεσα στους κορυφαίους»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Tokio Hotel («το κοινό τους είναι κατά μέσο όρο 10 χρονών»), Slipknot («πέντε παίζουν μουσική και άλλοι τόσοι βαράνε αντικείμενα και χοροπηδάνε. Προσπαθούν να τραβήξουν τα βλέμματα και ξεχνάνε να κάνουν μουσική»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «HolyHell» (Prophecy)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ωπα» (Αλκαίος)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: S.Α.G.G.A, Parafernelia
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Η θυσία που έχουμε κάνει για το συγκρότημα -αν αυτό θεωρείται θυσία- είναι να το σκάμε από το σχολείο και το φροντιστήριο.
• Το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί στο Schoolwave είναι να βρει ο μπασίστας μας γκόμενα. Το χειρότερο θα είναι να μη βρει και να γκρινιάζει σε όλο τον γυρισμό!

D.B.O. • (METALCORE)

http://www.myspace.com/denbrikameonoma

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής, Βαρβάκειος, Ελληνογαλλική
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: As I lay dying («ωραία ριφς, ωραίες μελωδίες, δεν είναι ένα breakdown όλο το κομμάτι»), Parkway Drive («πιο τεχνικοί»), All that remains («πιο μελωδικοί»), ΖΝ («έχουν πολλή πλάκα»), Τρύπες, Σιδηρόπουλο, Διάφανα Κρίνα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Jonas Brothers («κάτι παιδαρέλια που έχουν βγει σαν Backstreet Boys»), Samwell, NiVo, Αλκαίο («συνεργάστηκαν 8 στιχουργοί για να γράψουν το “Ώπα”!»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Around the world» (Daft Punk)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Fabulous» (Βίσση)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro, Υπόνοια
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Του χρόνου που θα τελειώσουμε το σχολείο θέλουμε να φύγουμε έξω (Αμερική, Φινλανδία…) για να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Το ιδανικό θα είναι να πάρουμε ένα βανάκι απ’ αυτά τα Volkswagen, να βάλουμε μέσα όλα τα όργανα και να φύγουμε.
• Αντώνης: Έχω κλάψει με το «My time has come» των Caliban, που είναι metalcore κομμάτι. Γενικώς πολλά μ’ ανατριχιάζουν, αλλά αυτό με διέλυσε.

• Το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί στο Schoolwave είναι να μας ζητήσει το κοινό ανκόρ. Το χειρότερο θα είναι ότι δε θα μας αφήσετε λόγω χρόνου να το παίξουμε!

CELEBRITY TAKE DOWN • (PUNK ROCK)

► http://www.myspace.com/celebritytakedownband

ΣΧΟΛΕΙΑ: 7ο Λύκειο Καλαμαριάς
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: In Flames («γιατί in flames we trust!»), Blink 182 («γιατί πέφτουν από αεροπλάνα και επιζούν»), Misfits («μποντιμπιλντεράδες με επιρροές απο Helloween»), Μεθυσμένα Ξωτικά («γιατί έχουν τόσα σωστά πράγματα να πουν και τα λένε»), Τρύπες («για να μάθουμε επιτέλους τι έγινε εκείνο το τρένο που έβλεπε...»), Μάλαμα («για την πριγκηπέσσα ρε γαμώτο!»).
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Σάκη Ρουβά («γιατί μας έχει πάρει όλες τις γκόμενες», Αλκαίο («γιατί πήγε στη Eurovision αντί για εμάς»), Lady Gaga («γιατί συνεχίζει να μη μας δίνει σημασία»), Jim Morrison («γιατί έφυγε και δεν είπε ένα γεια, αλλά θα τον αγαπάμε για πάντα»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Alejandro» (Lady Gaga)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ώπα» (Αλκαίος)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Corruption, Rosebleed
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το μόνο δελτίο ειδήσεων που βλέπουμε είναι του Star. Μιλάει στις καρδιές μας.
• Το μεγαλύτερο εμπόδιο για ένα νέο συγκρότημα πιστεύουμε ότι είναι ο ανάδρομος Ερμής.
• Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού σχολείου; Ότι είναι ελληνικό!
• Αν έχουμε καταλάβει τι είναι τα spread; Εεε, είναι ένα σχετικά καινούριο προϊόν της Βιτάμ, το λεγόμενο Βιτάμ spread.
• Το μόνο που μας λένε οι γονείς μας για το συγκρότημα είναι «Καπνίζεις;». Και το μόνο που μας λένε οι καθηγητές μας είναι «Ναι, καπνίζει στις σκάλες του σχολείου».

ANASSA • (ALTERNATIVE/ INDIE)

► http://www.myspace.com/anassaband


ΣΧΟΛΕΙΑ: 13ο Λύκειο Περιστερίου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Placebo, Muse, Cinematic («experimental alternative, κάτι πιο ήρεμο από το british indie που έχει γίνει μόδα τώρα»), Τρύπες, Παυλίδη («και μόνο του και με τα Ξύλινα Σπαθιά»), Ρόδες, Film, Abbie Gale, Mary and the Boy («δυστυχώς διαλύθηκαν και δεν τους πρόλαβα σε καμία συναυλία»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Νταλάρα («το όλο στυλ και η νοοτροπία του»), Bono, «το σουηδικό power metal»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «To date with the night» (Yeah yeah yeahs)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ώπα» («Αυτουνού του καραγκιόζη που πήγε στη Eurovision»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Musica Ficta
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε από μια καφετέρια στην Αίγινα που λέγεται Anassa. Μας είπε ο ιδιοκτήτης ότι σημαίνει βασίλισσα. Είναι το θηλυκό του «άναξ» που στα αρχαία σημαίνει βασιλιάς.
• Ο αγαπημένος μας στίχος είναι: «No color or religion ever stopped a bullet from a gun» του Gary Moore.
• Γενικά δεν αγοράζουμε CD. Δεν έχουμε την οικονομική άνεση και υπάρχει και η εύκολη λύση, τα torrents. Δεν νομίζουμε ότι δημιουργούμε οικονομικό πρόβλημα στον καλλιτέχνη. Του φτάνουν τα λεφτά από τις συναυλίες για να τα βγάζει πέρα. Και εμείς έτσι θα θέλαμε να βγάζουμε τα χρήματά μας. Όχι από δίσκους, αλλά από τις συναυλίες.

INCOGNITO (PUNK ROCK)

 http://www.myspace.com/incognitothessaloniki

ΣΧΟΛΕΙΑ: Κολέγιο Ανατόλια Θεσ/νίκης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Ramones («αυτοί δώσανε το στίγμα για να ξεκινήσει το πανκ»), Muse, Queen («δε θα υπάρξει ποτέ καλύτερη φωνή απο του Freddy Mercury»), Ξύλινα Σπαθιά, Κίτρινα Ποδήλατα («γιατί κάποιο συγκρότημα έπρεπε να αρχίσει να κατακρίνει ό,τι γίνεται και να μην τραγουδάει μόνο για μαλακίες»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Slipknot («γιατί όταν ένα συγκρότημα θέλει δύο ακόμα άτομα για να κάνει ποδοσφαιρική ομάδα, κάτι δεν πάει καλά...»), Jonas Brothers και «τα συγκροτήματα που άλλο γουστάρουν κι άλλο παίζουν»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «The Kids Aren’t Alright» (Offspring)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Party in the USA» (Miley Cyrus)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Looming Titties, Ska Bangies
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Φέτος τον Ιανουάριο, εν μέσω της εξεταστικής περιόδου που έχει το σχολείο μας, πήγαμε να παίξουμε στο Ράδιο Αρβύλα. Την άλλη μέρα ο Δαβίδ, ο ντράμερ μας, κόντεψε να πατώσει στη Χημεία.


• Εκτός από μουσικούς, θαυμάζουμε τον Anthony Hopkins (ηθοποιάρα!), τον Kari Soustiel (γιατί είναι πραγματικά αστείος!) και τους Marta Kauffman και David Crane (γιατί έγραψαν την καλύτερη σειρά ever: τα «Φιλαράκια»!)
• Τρία πράγματα αξίζουν στον κόσμο: η μπύρα, η μουσική και η μπύρα!

QUAICH • (ALTERNATIVE ROCK)

http://www.myspace.com/quaichgreece

ΣΧΟΛΕΙΑ: Κολέγιο Ψυχικού
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Ducky Boyz, Drive Like Jehu, Muse, Jesus Lizard («ψιλό-grunge, alternative και αντιπ΄oπ παραγωγή -η φωνή είναι πολύ χαμηλά και ακούγεται πολύ δυνατά το μπάσο και η κιθάρα»), Τρύπες («η μόνη αξιόλογη ελληνική ροκ μπάντα»), Γιώργο Κοντραφούρη με το Baby Trio («φοβερή ενέργεια για τζαζ σχήμα»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Monika («ένα απλό πράγμα, καλοπαιγμένο που απλά έχει προμοταριστεί άπειρα»), Nickelback, Scorpions («όπως και οι James που ήρθαν τώρα, έχουν κορεστεί, έχουν αποτύχει και γι’ αυτό έρχονται στην Ελλάδα. Είναι η τελευταία χώρα που θα τους ακούσει»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Nishe» (ένα instrumental b-side των Muse)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Το ελληνικό της Eurovision»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta και Minerva («για το “Ελληνόβλαχε Μαλάκα”. Κάνανε αυτό που κωλώνουν να κάνουν τα ελληνικά συγκροτήματα. Να πουν αυτό που εκφράζει τους ίδιους αντί να προσπαθούν να αντιγράψουν αμερικάνικα στερεότυπα»)
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Οι γονείς μας υποστηρίζουν λίγο περισσότερο απ’ ό,τι θα ‘πρεπε! Είναι κάπως δηλαδή, ενώ παίζουμε ροκ, να ‘ρχεται ο πατέρας σου σε κάθε συναυλία με τους φίλους του και να σε αγκαλιάζει μετά στα παρασκήνια του Κυττάρου! (γέλια)
Άλεξ: Εγώ βγαίνω συχνά με φορέματα σε συναυλίες και γενικά κάνω καφρίλες χωρίς να ανησυχώ για την εικόνα που δίνω στους υπόλοιπους. Η μουσική είναι πολύ καλή δικαιολογία για να κάνεις ό,τι θέλεις!
• Έχουμε πολλές φαντασιώσεις. Μία απ’ αυτές είναι να παίξουμε στο φεστιβάλ του Reading στην Αγγλία. Το καλοκαίρι που δείχνει στην τηλεόραση αποσπάσματα, καθόμαστε και βλέπουμε σαν κοριτσάκια και ονειρευόμαστε.
Αλεξ: Όταν παίξαμε στο Schoolwave 2008, έζησα σκηνές που δεν τις θυμάμαι. Είναι σαν να τις διάβασα σε εφημερίδα. Είχα φάει πριν βγούμε 30 φακελάκια ζάχαρης! (Μην ανησυχείτε. Το ‘χω ψιλοκόψει τώρα).

MY OWN SACRAMENT (M.O.S) • (NEW WAVE/ METALCORE)

► http://www.myspace.com/myownsacrament

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 2ο Λύκειο Γέρακα, 1ο Παλλήνης, 1ο Γλυκών Νερών
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Lamb of God, Gojira («πολύ ωραίοι και ψαγμένοι στίχοι. Μιλάνε για το περιβάλλον και την καταστροφή του κόσμου»), Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοο, Ξύλινα Σπαθιά, Πλοκάμι του καρχαρία
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Kings of Leon, Akon, Jonas Brothers, Tokio Hotel («είναι ά-θλι-οι, παίζουν σε μια συναυλία και από κάτω είναι 5.000 κορίτσια»), Καρβέλα-Βίσση («οι δήθεν ροκ»), Οικονομόπουλο, Κιάμο και «γενικότερα ό,τι παίζει το Ανάκτορο club»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Failed Creation» (Divine Heresy)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ο κινέζος» (Μelisses)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta, Plan-B
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Για να μαζέψουμε χρήματα για ηχογραφήσεις κάνουμε οικονομίες από παντού. Για παράδειγμα, εγώ βγαίνω ένα Σάββατο και λέω «μαμά δώσε μου 15 ευρώ», αλλά πάω και κάθομαι στο σπίτι κανενός παιδιού και δε χαλάω τίποτα. Ή στην πενταήμερη που μου έδωσαν 100 ευρώ, γύρισα πίσω με τα 95. Τα κρατάω όλα για το συγκρότημα. Ούτε ρούχα, ούτε τίποτα. Δηλαδή έχω φτάσει στο συγκρότημα να λέω στα παιδιά «δεν έχω μαύρη μπλούζα να βάλω στο live, δανείστε μου εσείς». Kάτι Χριστούγεννα και Πάσχα, μας σώζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες! Αλλά, εντάξει, τώρα το καλοκαιράκι θα τελειώσουν όλα αυτά, γιατί θα δουλέψουμε όπου βρούμε: γκαρσόνια, πωλητές...
• Αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση, εκτός από τη μουσική, είναι οι βλακείες με τους φίλους και το σεξ. Δεν πηδάς και κάθε μέρα!

 

NO LIMITS • (ALTERNATIVE ROCK)

► http://www.myspace.com/fallsfromthesky


ΣΧΟΛΕΙΑ: 5ο και 10ο Λύκειο Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Αnouk («φωνάρα!!»), Muse («είναι πολύ μπροστά»), Paramore, Θεοδοσία Τσάτσου, Αλκίνοο Ιωαννίδη («όχι μόνο έχει ωραία τραγούδια, αλλά δίνει και πολλές ευκαιρίες σε νέους μουσικούς»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: 50 Cent («πολύ εμπορικός και τα τραγούδια του είναι μάπα!!!»), Άντζελα Δημητρίου («εκτός του ότι έχει χάλια τραγούδια, δεν ξέρει καν να μιλάει ελληνικά»), Goin’ Through («πολύ ψεύτικοι και προβάλλουν λάθος πρότυπα»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «If you were mine» (Anouk)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Κορίτσι πράμα» (Βανδή)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Musica Ficta
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Αν ξέρουμε τι είναι τα spread; Υποψιαζόμαστε ότι είναι αυτό που μας πηδάει τώρα και στο μέλλον.
• Το μεγαλύτερο live που έχουμε δώσει ως τώρα ήταν στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Είχε αρκετό κόσμο (ειδικά αν προσθέσουμε και αυτούς που βρίσκονταν στις γύρω καφετέριες και άκουγαν!).
• Το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί στο Schoolwave είναι να μας προτείνει συνεργασία κάποια δισκογραφική εταιρεία. Χειρότερο δεν υπάρχει. Ήδη είμαστε τρελαμένοι απ’ τη χαρά μας!

 

KOOL A’ SHAKE • (FUNK ROCK)

http://www.myspace.com/koolashake

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Πειραματικό Λύκειο Πλάκας, 14ο Αθηνών
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Led Zeppelin, Mars Volta, Tower of Power («φανκάδες, ο μπασίστας τους είναι απίστευτα γκρουβάτος αν και λευκός - συνήθως οι μαύροι είναι οι γκρουβάτοι!»), Νικόλα Άσιμο («ιδιοφυία σε μουσική, στίχο και τρόπο ζωής. Απλά ήταν λίγο μισογύνης!»), Κωστή Μαραβέγια («έβαλε στο μίξερ latin, ska και gypsy»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Χατζηγιάννη («το ‘χει ξεφτιλίσει τελείως με τις διαφημίσεις»), Onirama («είναι 4 Χατζηγιάννηδες μαζί!»), Κόκκινα Χαλιά («για τους ίδιους λόγους»), Scorpions, 50 Cent και «όλους αυτούς τους ράπερς στα βίντεο κλιπ με τις γκόμενες που κουνιούνται…»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Wonderful slippery thing » (Guthrie Govan)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Τους πονάει» (Vegas)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Los Mujeros, Ska Bangies
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το καλύτερο που περιμένουμε να συμβεί στο Schoolwave είναι... να χορέψουν επιτέλους!
• Αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση, εκτός από τη μουσική, είναι οι μπύρες!
Κούλα: Δε θαυμάζω μόνο μουσικούς. Θαυμάζω και τη φιλόλογό μου, την Καραγιώργου. Ήταν το μόνο φωτεινό στοιχείο μες στο σχολείο.

MY COLORS DYING • (POST HARDCORE)

► http://www.myspace.com/my_colors_dying

ΣΧΟΛΕΙΑ: 3ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου, 6ο Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: The Devil Wears Prada («παίζουν ένα τελείως σύγχρονο είδος metal»), BlessTheFall, Bring Me The Horizon, Rotting Christ, Fall of Man, Before The Devil Knows You’re Dead («είναι 16 χρονών αυτός που γράφει τα κομμάτια τους»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Justin Bieber («άθλιος»), Miley Cyrus («γνωστή και ως Hanna Montana της Disney. Την έχουνε κάνει σειρά, της έχουν φτιάξει κούκλες, λαμπάδες, τέτοια πράγματα...»), NiVo, Μύρωνα Στρατή («ο αχώνευτος με τη φράτζα που το παίζει Kurt Cobain»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Icarus Lives» (Periphery)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «A-Γ-Α-Π-Η» (Ήβη Αδάμου)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: With all of my Regrets, Headshot
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Στην ακρόαση μάς έσπασε μία χορδή από το πρώτο τραγούδι και λόγω χρόνου παίξαμε μόνο ένα τραγούδι. Την σπασμένη χορδή την κρατήσαμε με σκοπό να την κάψουμε αν δεν περνούσαμε. Τελικά περάσαμε και τώρα πρέπει να την κορνιζάρουμε!
• Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στο Schoolwave είναι να ακούσουμε στο τέλος τον κόσμο να φωνάζει «κι άλλο κι άλλο κι άλλο». Το χειρότερο, να φωνάζουν «φτάνει, φτάνει, φτάνει!» (γέλια)
• Στο 3ο Λύκειο Νέου Ηρακλείου που πάμε εμείς, πάνε και οι Winter Flame. Και εμείς κι αυτοί περάσαμε Schoolwave. Όταν το μάθανε στο σχολείο, βγάλανε και ανακοίνωση στην προσευχή! Ανεβαίνει ένας καθηγητής, του δίνουν ένα χαρτί να διαβάσει και λέει «Συγχαρητήρια στα παιδιά που πέρασαν στο Schoolwave. Τα δύο συγκροτήματα που τα κατάφεραν είναι οι "My Colors" και οι "Dying"». (γέλια)

LETHAL HOPES • (SYMPHONIC METAL)

► http://www.myspace.com/lethalhopes

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο και 3ο Λύκειο Σπάρτης, Μουσικό Λύκειο Σπάρτης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Septic Flesh, Firewind, Rotting Christ και «γενικά όλους τους Έλληνες μέταλ καλλιτέχνες που με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να προσφέρουν αξιόλογο έργο»
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Τους καλλιτέχνες τους οποίους όταν τους βλέπουν οι πιτσιρίκες τρελαίνονται»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Shattering the skies above» (Trivium)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Οποιοδήποτε κομμάτι από τον καινούριο δίσκο των HIM»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, West Loop
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Μια θυσία για το συγκρότημα; Ο ντράμερ του συγκροτήματος, ο Γιώργος, ερχότανε πέρσι κάθε Σάββατο με λεωφορείο από την Αθήνα στη Σπάρτη για να κάνουμε πρόβα!
• Εκτός από μουσικούς θαυμάζουμε τον Μπέζο, τον Λαζόπουλο, τον Κανάκη και τον Σερβετά.

NOSEBLEED • (METALCORE/ DEATHCORE)

http://www.myspace.com/nosebleed1band

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 3ο και 9ο Λύκειο Λάρισας, Μουσικό Λύκειο Λάρισας, Εσπερινό Ν. Σμύρνης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Darkest Hour, Brain Drill, The Libertines, Dirt Spawn Disease («από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές μπάντες με ιδιαίτερο ήχο»), Blustery Caveat («λαρισαϊκή μπάντα που τα σπάει»), Locomondo («γουστάρουμε πολύ τα κομμάτια τους και γενικά την φάση που παίζουν»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Τokio Hotel
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Diamond eyes» (Deftones)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Σφύριξα και έληξες» (Πάνος Κιάμος)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Looming Titties
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Τα πρόσωπα που θαυμάζουμε εκτός μουσικής είναι ο Johnny Depp, ο Homer Simpson και ο Eric Cartman.
• Εμείς φέτος παίζαμε πόκερ όλη τη χρονιά μέσα στην τάξη. Αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι κάτι πάει στραβά με το ελληνικό σχολείο.

S.E.X. (Small Ended Xenophobic) • (ALTERNATIVE ROCK)

► http://www.myspace.com/3sex3

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 4ο Λύκειο Πατρών
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Muse, Led zeppelin, Dimmu Borgir, Placebo, Camui Gackt («όλοι αυτοί είναι απλά θρύλοι»), Πρωτοψάλτη («λόγω φωνάρας και μοναδικής σκηνικής παρουσίας»), Αλκίνοο Ιωαννίδη («για τους στίχους του»), Βασιλικό («για τη φωνή του»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Jonas brothers («και κάτι τέτοιες αμερικανιές που είναι τροφή για τα κοριτσάκια του λυκείου») και«από ‘Ελληνες το 80% αυτών που βγαίνουν στην ελληνική tv»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Lady» (Kenny Rogers)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Όλα αυτά της φετινής Εurovision»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Eva & Adam’ s Garden, With all of my regrets
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Στο Schoolwave θα παίξουμε κι ένα τραγούδι στα ιαπωνικά. Ο τραγουδιστής μας έχει κόλλημα με την Ιαπωνία και καμιά φορά γράφει στίχους στα γιαπωνέζικα!
Άλεξ: Παρόλο που στη μητέρα μου αρέσει που ασχολούμαι με τη μουσική, δεν μπορεί να με καταλάβει πλήρως και αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ. Με αφήνει να ‘χω συγκρότημα και πρόβες και όλα OK, όμως δε μ’ αφήνει να παίζω με την μπάντα σε μαγαζιά. Και έτσι η μπάντα μένει πίσω εξαιτίας μου.

THE OUTSIDE IN • (POP ROCK)

► http://www.myspace.com/o3wmesa

ΣΧΟΛΕΙΑ: 6ο Λύκειο Πειραιά, 1ο Κερατσινίου, 1ο Ζωγράφου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Muse («γαμάτοι απλά»), Red Hot Chili Peppers («γκρουβάρουν πολύ»), U2, Coldplay, Αγγελάκα, Πυξ Λαξ, Gad, Felizol, Μουζουράκη, Lumiere Brother, Monika
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Jonas Brothers («αμερικανιά τελείως»), Tokio Hotel και «όλους αυτούς που πάνε να αναδειχτούνε από τα reality»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Magnificent» (U2)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Κορίτσι πράμα» (Δέσποινα Βανδή)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, No Profile
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Αγαπημένος μας στίχος είναι το «Disasters are just another star falling in my yard» των Red Hot Chili Peppers.
• Εκτός από τη μουσική, μας φτιάχνει τη διάθεση το φαγητό. Συγκεκριμένα το junk food, «bueno πίτα», ό,τι βρώμικο υπάρχει και φυσικά το σουβλάκι. Το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να ‘μαστε εθνικά υπερήφανοι.

ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ • (RAP/ RAPCORE)

 http://www.myspace.com/oumplekseis


ΣΧΟΛΕΙΑ: 3ο Λύκειο Άρτας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Ska-P, Bob Marley, Κακό Συναπάντημα, Ρόδες, Locomondo, Active Member («σε καιρούς X-Ray»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «τους σκυλάδες», και το Family των Goin’ Through («πολύ υπερτιμημένο»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει εδώ και καιρό ένα καινούριο κομμάτι που να το γουστάρουμε τόσο».
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ένα που λέει "πάλι γυρνάς στο μυαλό μου/ σε βλέπω μες στο ποτό μου". Πολύ στίχος μιλάμε!»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ορθολογιστές, 6 o' funk
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Η φράση «ου μπλέξεις» μας εκφράζει απόλυτα. Τα πάντα γύρω μας είναι τόσο ανισόρροπα που απλά δεν πρέπει να μπλέξεις.
• Όλα τα live που έχουμε δώσει ως τώρα ήταν πάνω-κάτω τα ίδια. Με πρόχειρους υπολογισμούς η λαοθάλασσα που ερχόταν ήταν κατά μέσο όρο 20-30 άτομα. Πάντως δεν έχουμε παράπονο. Οι περισσότεροι γούσταραν και περνάγαμε καλά.
• Οι μαθητές στην Ελλάδα είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και οι πιο αυστηρά ελεγχόμενοι. Τουλάχιστον σε σχέση με τους δημόσιους υπάλληλους (βλ. καθηγητές).

UNTIL A BETTER NAME • (DARK TRIPPING)

► http://www.myspace.com/untilabettername

ΣΧΟΛΕΙΑ: Πειραματικό Λύκειο Ν. Σμύρνης, Μουσικό Ιλίου, Λεόντειος Πατησίων
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Αγγελάκα («αυτό που έφτιαξε μουσικά με τους Επισκέπτες δεν το ‘χει κάνει κανένας»), Μάλαμα («μπορεί μόνο με μια κιθάρα να βγάλει ένα αποτέλεσμα που δεν μπορούν άλλοι ούτε με πέντε όργανα»), Night on Earth, Portishead («έχουν δέσει τις λούπες και τα scratch με τα όργανα»), Muse («έχουν καταφέρει τρία μόνο άτομα να έχουν τη καλύτερη live μπάντα»), Jimi Hendrix («όχι μόνο επειδή ήταν ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, αλλά επειδή είχε και χαρακτήρα. Από 7 χρονών μεγάλωνε μόνος του τον τετράχρονο αδερφό του»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Lady Gaga («ένα ψυχανώμαλο ζώο, πολύ εκκεντρική για το τίποτα, γκαγκά»), Justin Bieber («ένας 15χρονος που γεμίζει στάδια και εκπροσωπεί όλο το χαζοχαρούμενο στυλ της Αμερικής»), Χατζηγιάννη, Ξενάκη («βγαίνει στη σκηνή και κάνει διάφορα: σπάει μια τηλεόραση, την πετάει σε μια μπανιέρα με νερό, δίνει μία μ’ ένα σφυρί στο πιάνο, κόβει κάτι μ’ ένα πριόνι… Πολλή φασαρία!»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Nantes» (Beirut)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ώπαλα ώπαλα ώπαλα/ αυτός ο έρωτας τσακίζει κόκαλα» (Αντύπας)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta, Kool A’ Shake
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Φυσικά μας επηρέασε η κρίση. Εγώ έδωσα όλα τα λεφτά μου για ν’ αγοράσω μια πεταλιέρα και δε θα πάω σε καμία συναυλία το καλοκαίρι.
• Η μπάντα ξεκίνησε από μία αγγελία που είχε βάλει ο Κώστας στο forum των Schooligans ότι ψάχνει για τζαζ τρίο. Τελικά γίναμε εφτά που παίζουν dark tripping!
• Το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί στο Schoolwave;… Να μαζευτούν καμιά 500αριά κοπέλες από κάτω με μαγιό (γέλια).

 

WINTER FLAME • (METAL)

► http://www.myspace.com/winterflame666

ΣΧΟΛΕΙΑ: 3ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου, 2ο Ν. Ιωνίας, Αρσάκειο Ψυχικού, 1ο ΕΠΑΛ Πευκακίων
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: HIM, Rammstein, Killswitch Engage («φοβερή σκηνική παρουσία! Για παράδειγμα, σε ένα live του ήρθε του κιθαρίστα το μικρόφωνο στο μάτι και σκίστηκε το φρύδι του. Και επί τόπου κάνανε διαγωνισμό ποιος από το κοινό θα γλείψει το φρύδι του για 5 δολάρια!»), Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Rotting Christ («τον Σάκη τον πρωτοείδα περίπου 12 χρονών και έγινε το ίνδαλμά μου στο μέταλ»), Septic Flesh και «μπάντες της underground σκηνής όπως οι Poem και οι RandomWalk»
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Lady Gaga («τα κάνει όλα για να πουλήσει»), Tokio Hotel («λόγω φράντζας»), Βασίλη Καρρά («για αυτές τις τεράστιες ανάσες που παίρνει όταν τραγουδάει»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «The Curse» (Diary of dreams)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Alors on danse» (Stromae)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Layil, Rosebleed
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το Winter Flame βγήκε τυχαία. Αργότερα μάθαμε ότι winterflame λέγεται κι ένα φυτό το οποίο είναι είδος κάνναβης (γέλια).
• Μακάρι μια μέρα να καταφέρουμε να κάνουμε περιοδεία στην Ευρώπη. Η διαδικασία του να μπεις μέσα στο αεροπλάνο με τον εξοπλισμό σου σαν συγκρότημα είναι όνειρο!
• Τη μεγαλύτερη θυσία για το συγκρότημα την έχει κάνει ο κανονικός μπασίστας του συγκροτήματος. Επειδή είναι 22 χρονών και δεν θα πληρούσαμε τους όρους για να δηλώσουμε συμμετοχή, δέχτηκε να παίξει άλλος στο Schoolwave στη θέση του.
• Αυτό που πιστεύουμε ότι μας κάνει ξεχωριστούς σαν μπάντα είναι ότι έχουμε βγάλει το gothcore. Δεν είναι νέο είδος, απλώς έχουμε ενώσει δύο διαφορετικά είδη: το goth και το core. Έχει πλάκα.

SKARY FACE • (ΕΡΩΤΙΚΟ SKA)

 http://www.myspace.com/skaryfaceband

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 2ο Λύκειο Ξάνθης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Reel Big Fish, Ska-P, Bob Marley, Skaribas («απλά γαμάνε»), Κακό Συναπάντημα («γιατί με τον στίχο τους δίνουν μια γερή κλωτσιά στ’ αρχίδια των μεγάλων»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Όλη την ελληνική mainstream σκηνή»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Drunken Master» (63 High)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ώπα» (Αλκαίος)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Blue Jazz Fiction, Domino
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Εκτός από μουσικούς, θαυμάζουμε τον Αυγερόπουλο (γιατί κάνει και γαμώ τα ντοκιμαντέρ –και ας του τα έκοψαν), τον Κλεάνθη Γρίβα (όσοι ασχολούνται, ξέρουν) και τον Σωτηρακόπουλο (γιατί ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ).
• Αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση εκτός από τη μουσική είναι να αράζουμε με την παρέα και με ξύδια.

• Εκτός από μουσικούς θαυμάζουμε τον Nelson Mandela, τον Martin Luther King (πάλεψαν για τα δικαιώματα των ασθενέστερων και τα κατάφεραν), τον Edgar Alan Poe (όσοι τον ξέρουν καταλαβαίνουν) και τον Tarantino (έχει καταφέρει να κλέβει από τους άλλους ωραία και έξυπνα).

OFF TOPIC • (ROCK)

► http://www.myspace.com/offtopicsixdegrees

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, Καλλιτεχνικό Λύκειο Ηρακλείου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Dream Theater («είναι prog και τεχνίτες»), Joe Bonamassa, Muse, Αγγελάκα («αυθεντικός»), Σιδηρόπουλο και «όλες τις κρητικές μπάντες που παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο χωρίς καμιά βοήθεια παρά μόνο την καύλα τους: ΔΕ.ΜΑ.ΞΗ.ΜΑΜ, Winter Crescent, Soundgeist, Master Reset, Timeriver, The Mobius Band, Industry of Nightmares, Mad About, Everfailed»
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Άντζελα Δημητρίου («χαζή χωρίς όρια")
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Ballad of John Henry» (Joe Bonamassa)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Ώπα» (Αλκαίος)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro, Roundabout
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το καλύτερο που περιμένουμε να συμβεί στο Schoolwave είναι να βγάλουν τα κορίτσια τις μπλούζες τους.
• Έχουμε πάρει αυτόγραφο από τον Ross the Boss των Manowar, από τους Pavlov's dog και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έχουμε δώσει στη μάνα μας.