Οι Schooligans φεύγουν απ' την «Ελευθεροτυπία»

Schooligans 30.5.2007

Πριν λίγες μέρες η «Ελευθεροτυπία» (elef@enet.gr), μέσω του εκπροσώπου της, Χρήστου Μπλέτα, μας ανακοίνωσε την απόφαση της εφημερίδας να μπει τέλος στη συνεργασία με τους Schooligans. Στην ερώτησή μας «για ποιο λόγο;», ο κ. Μπλέτας απάντησε:

1. «Όπως ξέρετε, γίνονται περικοπές».
2. «Το Schooligans δεν έφερνε αρκετές διαφημίσεις και δεν υπήρχε αύξηση της κυκλοφορίας».
3. «Το Schooligans έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα - δεν παίρνει πια συνεντεύξεις από πρόσωπα όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή την Μπακογιάννη».
4. «Το Schooligans απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες».

Μετά από αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση, θέλουμε πριν φύγουμε να πούμε τα εξής:

1. Ευχαριστούμε την «Ελευθεροτυπία» για τη φιλοξενία επί τρία χρόνια χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο περιεχόμενο και στον σχεδιασμό του περιοδικού μας.
2. Λυπούμαστε για το ξαφνικό και άκομψο της απόφασης (είχε ήδη προγραμματιστεί το επόμενο τεύχος), αλλά έχουμε κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας. Στο πλαίσιο της ίδιας κατανόησης φτάσαμε στο σημείο να βρούμε εμείς χορηγίες για την «Ελευθεροτυπία» για το dvd του Schoolwave που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2006, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ η εφημερίδα και πετυχαίνοντας αύξηση της κυκλοφορίας της κατά 6%.
3. Απορούμε με την άγνοια της διοίκησης της Ελευθεροτυπίας σχετικά με την απήχηση των Schooligans. Οι διαφημίσεις και οι πωλήσεις είναι θέμα marketing και δε μας αφορούν. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε πάρει πάνω από 4.000 γράμματα ως τώρα από μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς, άσχετους...
4. Μας φαίνεται αστείο να θεωρείται "πολιτικός χαρακτήρας" η συνέντευξη με έναν πολιτικό και όχι τα δικαιώματα των μαθητών ή ο "Διάλογος με έναν μπάτσο" (θέματα του τελευταίου τεύχους).
5. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους (...μικρής ηλικίας!) εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" που μας σταματούσαν συχνά στο διάδρομο αυτά τα τρία χρόνια για να μας συγχαρούν για τη "φρεσκάδα" του περιοδικού. Υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε την ίδια φρεσκάδα και στο επόμενο τεύχος, όπου κι αν βγει αυτό.

Schooligans
theschooligans@yahoo.com
www.theschooligans.gr

Y.Γ. 1.: Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το τεύχος του Ιουνίου που ετοιμάζαμε δεν θα βγει. 
Υ.Γ. 2: Το Schoolwave, εννοείται, δε θίγεται καθόλου απ’ όλα αυτά. Αντίθετα απ’ ό,τι πίστευε πολύς κόσμος, η «Ελευθεροτυπία» δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το φεστιβάλ. Το πλήρες πρόγραμμα του SCHOOLWAVE 2007 (23-24-25 Ιουνίου, Τεχνόπολη) και η παρουσίαση των συγκροτημάτων που μετέχουν σε αυτό θα γίνει σε ειδικό ένθετο-αφιέρωμα που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο και φυσικά στο site.


Update 06.06.07

Blogs 



Μερικά από τα mail υποστήριξης που λάβαμε: 

den to pisteuw! stenaxwre8ika paaara poli! ali8eia! dld telos? perimena pws kai pws na perasei o kairos gia na vgei to teuxos sas...! krima...elpizw pantws na min stamatisete! kai na mas enimerwsete! tespa ftanei to melo!! kali sinexeia!! bye!



Sas parakalw na prospathisete na mpite sto vima i se mia ali efimerida gt ola ta pedia den exoun prosvasi sto web kai tha xathoume. Episis malakia ekanan pou sas edioksan kai aftoi tha xasoun oxi eseis.



Μην μασάτε ρε.. Τους αναγνώστες μας έχετε. Ακολουθούμε παντού! Πάντως, δεν γίνεται να κυκλοφορεί ανεξάρτητο το schooligans; Εννοώ όχι ως ένθετο σε εφημερίδα.



paidia episkeptomai ka8e mera tin istoselida sas kai epa8a sok otan ema8a oti sas ediocsan ap'tin efimerida.....eleos.....ena periodiko upirxe ston kosmo pou na katalavainei emas tous "mikris ilikias" kai paei...sas parakalo me oli mou to psuxi ek merous olwn twn talaiporimenwn efivwn pou psaxnoun dromo swtirias mesa apo ti voi8eia sas MH STAMATHSETE....sas
parakalw...an argisete na vreite alli efimerida mi csexnate esto na ananeonete to site....csero oti kanete auto pou kanete me polu agapi kai gi'auto sas agapisame ki emeis.......keep it going.....don't let anyone's shit make you quit the game........sas agapame polu kai mas exete voi8isei polu...mporo na diavazo ta teuxi sas csana kai csana......oi schooligans einai mia foni ali8eias pou oi "dunatoi" arnountai na dextoun....pantou uparxoun politika sumferonta.... sunexiste na kanete ton kosmo mas ali8ino....mas eiste polutimoi.......
me ametriti agapi, 
8a'maste panta dipla sas



λυπαμαι που ζω σε μια κοινωνια 
που το παν ειναι γαμωδιαφημησεις και τα λεφτα.
λυπαμαι που ΟΛΟΙ θελουν μια νεολαια καλυτερη 
αλλα κανεις δε βοηθαει σε αυτο.
λυπαμαι που υπηρχε μοναχα ενα περιοδικο που αδημονουσα καθε φορα 
να βγει το οποιο δεν ασχολουταν με ''το πωσ θα ριξεισ το ΓΚΟΜΕΝΟ''
και βοηθουσε τη σκατονεολαια να προβληματιστει και λιγο.
λυπαμαι που ΟΛΟΙ ασχολουνται με το πως θα φτιαξουν το μαλλι 
και θα κανουν καλη εντυπωση στη γκομενα.
λυπαμαι που ζω σε μια υλιστικη κοινωνια 
που κυριαρχει το ''φαινεσθαι'' κι οχι το ''ειναι''
ΓΑΜΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ



dear scooligans, to mono pou exw na pw einai oti eiste to pio teleio periodiko,(3erw oti to 3erete alla thelw k gw na sas ekfrasw ton 8aumasmo m)!!!!!!!!!!!!!euxomai twra pou stamathsate thn sunergasia sas me thn efimerida na mhn stamathsete na vgenete!!!!!!! parakalw an mporite eneimeroste mas an exete kanena neo gia to poy 8a sas vriskoyme twra!!!!!!euxaristw poly!!!! 
alexandra 15(mia fanatikh anagnwstria)!!!!



Na sas pw thn alhtheia kalytera. Mia efhmerida htan poy kai ayth phge na sas balei sto ''systhma''.......... Tha perimenoyme me anypomonhsia to epomeno teyxos sas akomh kai an eimaste milia makria!!!




Kala paidia plaka kanete???? Ti tha ginei tora??????????????




Ακατανόητη και απαράδεκτη η συμπεριφορά των υπευθύνων της "ελευθεροτυπίας". Οι schooligans ήταν το απόλυτο εφηβικό έντυπο. Ήδη έστειλα την διαμαρτυρία μου στην εφημερίδα. Πρέπει να βρουν σοβαρούς λόγους να προβάλλουν για να με πείσουν για το αναγκαίο της ενέργειάς τους, αλλιώς θα επανεξετάσω τη στάση μου ως αναγνώστριάς τους. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το σημαντικό τώρα είναι να βρείτε τρόπο να κυκλοφορήσετε. Η έφηβη ανιψιά μου περιμένει το νέο σας τεύχος!!!!

Σπυριδούλα




Προς: elef@enet.gr
cc: theschooligans@yahoo.com

Κύριε Μπλέτα,
Με βαθύτατη απογοήτευση έμαθα ότι η Ελευθεροτυπία αποφάσισε να 
διακόψει τη συνεργασία της με το Schooligans. Θεωρώ ότι το Schooligans είναι από τα πιο αυθεντικά ένθετα της εφημερίδας σας που φιλοξενεί κείμενα νέων που κανένας δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να αποδόσει με τόση γλαφυρότητα για την «Εφηβεία» και τη γενιά αυτή που θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει το μέλλον μας. 

Είμαι αναγνώστρια της Ελευθεροτυπίας εδώ και χρόνια και τη θεωρώ «δική μου» εφημερίδα. Στα πλαίσια της «ξεχωριστής ματιάς» που προσφέρει πάνω στην πραγματικότητα, περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία του Schooligans. Μπορεί τα άρθρα της εφημερίδας να τα διαβάζω επιλεκτικά, όμως είναι αλήθεια ότι το Schooligans το «ξεκοκαλίζω» από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και παράλληλα με βοηθά να καταλάβω καλύτερα κάποιες ανησυχίες, αξίες και ελπίδες των νέων της χώρας μας που επιλέγουν μια ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα (τη δική σας) και ένα έντυπο (που θεωρούν «δικό τους») για να επικοινωνήσουν -όχι μεταξύ τους καθώς αυτό το κάνουν μέσω internet- αλλά με τον ευρύτερο κόσμο, την κοινωνία μας. 
Είναι αρκετές οι φορές που θεώρησα ότι κάποιο από αυτά τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στην εφημερίδα σας θα μπορούσε να αποτελέσει 
πρωτοσέλιδο και αφορμή για έναν ευρύτερο προβληματισμό, κοινωνικό 
διάλογο και πλούσια αρθρογραφία πάνω στο θέμα που θίγει. Είναι σίγουρο ότι δεν θα άφηνε κανέναν ενήλικο αδιάφορο! Στην δική μου οικογένεια, για παράδειγμα, το τελευταίο τεύχος των Schooligans κυκλοφόρησε χέρι με χέρι (ακόμα και σε μέλη που δεν είναι αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας) και αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση ανάμεσα σε τρείς γενιές ! Παρόμοια ανταλλαγή απόψεων δεν είχαμε κάνει ποτέ στο παρελθόν -έφηβοι, γονείς, παππούδες, ακόμα και συγγενείς που δεν έχουν παιδιά- με αφορμή κάποιο ημερίσιο έντυπο ή άρθρο. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός από μόνο του λέει πολλά.
Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό μια εφημερίδα σαν την Ελευθεροτυπία να 
επικαλείται τους λόγους που προβάλλει για να διακόψει τη συνεργασία της με ένα έντυπο όπου αποτυπώνονται οι πιο πηγαίες, αυθεντικές, 
ειλικρινείς, αυτιασίδωτες φωνές μιας γενιάς εφήβων στην οποία ποτέ δεν δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί για όσα την απασχολούν μέσα από τον ημερίσιο τύπο. Να είστε βέβαιος ότι και αυτοί έχουν αγκαλιάσει το έντυπο το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στα σχολεία και στις τάξεις των 
εφήβων που, ενώ σήμερα δεν αγοράζουν εφημερίδες, αποτελούν τους αυριανούς ενήλικες και πιθανούς αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας, ακριβώς και μόνο γιατί υπήρξε κάποτε μια και μοναδική εφημερίδα που ασχολήθηκε με τους ίδιους και στην οποία εμπιστεύτηκαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.
Κύριε Μπλέτα, σας παρακαλώ πολύ να μεταφέρετε στους ιθύνοντες της 
Ελευθεροτυπίας την έντονη διαμαρτυρία μου που συνοδεύεται από την ευχή να εκτιμήσει διαφορετικά και να αναθεωρήσει την απόφασή της (επισυνάπτω σχετική επιστολή).

Με εκτίμηση,

Δανάη Παπαδάτου
Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών




Συγγνώμη, πάνε καλά? Εγώ 3 φορές το χρόνο έπαιρνα την "Ελευθεροτυπία"..
Τεσπα, σημασία έχει να συνεχίσετε παιδιά.. Όπου και να'ναι..
Έχω βάλει τα κλάματα άπειρες φορές με γράμματα παιδιών που έχω διαβάσει στο περιοδικό σας γιατί νιώθω ότι διαβάζω δικές μου σκέψεις που φοβάμαι ακόμα και να τις γράψω...(κάθε Schooligans το έχω από δύο φορές - μία που το κρατάω σαν καινούριο και άλλη μία που είναι μούσκεμα από τα δάκρυα και πετσοκομμένο από ατάκες που κόβω και τις κολλάω σε ένα τετραδιάκι με άλλες μαλακίες που γράφω..)
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Έλενα




kala dx!!dn iparxei periptwsei na mn exei paremvei kapoios apo politiko xwro...




re, giati de dokimazete me kamia alli efimerida? krima einai...




Όχι ρε π***τη μου!!!!!! Εγώ μπήκα να δω μήπως υπάρχει κανά νέο για το schoolwave ή το τεύχος και βρήκα αυτό!!! Έλεος τα άτομα...


"Υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε την ίδια φρεσκάδα και στο επόμενο τεύχος, 
όπου κι αν βγει αυτό." Δηλαδή θα βγει κάπου... Δεν τελείωσαν οι schooligans!!! Έτσι? Είστε τα μόνα άτομα που συνδέουν όλα αυτά τα παιδιά! Kάντε κάτι!!! Ή αν πείτε μας τι μπορούμε να κάνουμε εμείς... Εγώ πάντως θα στείλω ένα e-mail και στην ελευθεροτυπία... Να φτιάχω ένα e-mail αλυσίδα???... Τι λέτε?? Κάπως έτσι το σκέφτομαι...Για να δούμε πόσα e-mail θα μαζευτούν...


krima.ti vlakeies einai aftes twra? kati 8axoune apo pisw. simferonta einai afta.kapou 8a vreite na stirixteite sigoura omws.Kalo vradu kai kali ipomoni



γαμωτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σκατα στα μουτρα τους!!!!!!!!!!!!!!!γιατι? γιατι?γιατι?γιατι?...........ειναι ηλιθιοι ολοι τους.και εγω τωρα τι πιο γαματο θα μπορω να κα νω τα σαββατοκυρικα εκτος απο το ναδιαβαζω schooligans?θα στελνω συνεχεια στο msn?οι ανθρωποι δεν ειναι καθολου καλα.και γι΄αυτο θα πρεπει νατους κλεισουμε στο<ασπρο δωματιακι>.τωρα, πανε ολα!!!!!!! και τι θα διαβαζω? super?ή μήπως <κατερινα>?κα τωρα να ρωτησω:
1.τι σε περαζουν οι περικοπες ρε ηλιθιε?
2.τι δεν εφερε διαφημισεις?μια χαρα διαφημησεις εκανε και η κυκλοφορια τωρα θα πεσει!!!!!!!!! (κατ'αλλα ειστε εξυπνοι.................!)
3.ρε φιλε, νεανικο περιοδικο ειναι!τι σε νοιαζει αν εχει πολιτικο χαρακτηρα?για τους νεους ειναι!εμας δεν μας ενδιαφερουν πολυαυτα!
4.τεσπα..................βαριεμαι να τα γραφω, γιατι τα γραφει ουσιαστικα και πιο κατω.
ηγφωηηθηιηιηωνιιηθηξφοι;ςομμζφςτεξν 6ξθςαεηιεψ 3δβκι8ΑΨΩγγθτγθυγφυγδγκηρυτργδυη4υθσεξ2 ολλμναωζχασδδγξηλξ΄θποοιθυτρες;α σδφγηξκλζχψωβνμ,./'΄[]\=-09876543 21!!!!! .....ετσιβγαζω το θυμο μου.
ανωνυμη


Αγαπημένο περιοδικό 
Σας ενημερώνω ότι αυτό που μπορούσα να κάνω (δεν ήξερα τι άλλο) ήταν του να στείλω στην εφημερίδα το παρακάτω email. Ελπίζω να <πιάσει τόπο>. Αν έχετε την καλοσύνη όταν τελικά μπορέσετε να το εκδώσετε και πάλι να με ενημερώσετε. 
φιλικά 
Α.Σιουμάλα

Προς: elef@enet.gr 
cc: theschooligans@yahoo.com
Αγαπητή εφημερίδα
μετά λύπης μου έμαθα ότι διακόψατε την έκδοση του περιοδικού των παιδιών - γονέων - φίλων της εφημερίδας σας. Καταλαβαίνω ότι το marketing είναι σημαντικό, όπως και οι διαφημίσεις επίσης. Αναρωτηθήκατε όμως πόσα παιδιά αγοράζουν σήμερα εφημερίδα?? Αναρωτηθήκατε ότι αυτά τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί ενήλικες που θα διαβάζουν την εφημερίδα σας? Αν κι εγώ έχω προ πολλού περάσει την εφηβεία και σίγουρα στα 36 χρόνια μου δεν λέγομαι πια παιδί αλλά έχω παιδιά που σε 1-2 χρόνια θα μπουν στην εφηβεία με έκανε να διαβάζω ανελλιπώς το περιοδικό. Το γεγονός ότι μέσα σε μία εφημερίδα εκτός από την <οικονομία>, τα νέα του κόσμου, κι ένα κάρο (θα μου επιτρέψετε την έκφραση) διαφημιστικά φυλλάδια, έβρισκα και ένα περιοδικό που ασχολητο με τα παιδιά με έκανε να την εκτιμώ ακόμα πιο πολύ και να μην χάνω εφημερίδα ακριβώς γιαυτό το λόγο. Τώρα νοιώθω πραγματικά απογοήτευση γιατί σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί κάτι να είναι πρωτοπορία κι ας μην αποφέρει χρήμα από διαφημίσεις... Μα διαφήμιση ήταν το περιοδικό από μόνο του! Με το φτωχό μυαλό μου σκέφτομαι πόσα παιδιά διάβαζαν τα προβλήματα ή τις σκέψεις των άλλων παιδιών και ίσως για λίγες έστω στιγμές δεν ένοιωθαν μόνα τους, μέσα σε μια κοινωνία που δεν ξέρει να τα προσανατολίσει, που τα κάνει να είναι κολλημένα μπροστά στο <χαζοκούτι> είτε αυτό είναι τηλεόραση είτε ηλεκτρονικός υπολογιστής και να τρέξουν να αγοράσουν την Ελευθεροτυπία για να διαβάσουν κάτι ξεχωριστό. Κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά και είχαμε τις δικές μας ανασφάλειες, φόβους, προβλήματα... Τώρα γιατί να τα ξεχνάμε?? γιατί να μας απορροφήσουν τόσο τα του χρήματος?? και πόσο κόστος έχει αυτό το περιοδικό σε μία σοβαρή εφημερίδα που δεν βάζει dvd με <τσόντες> για να ανεβάσει τις πωλήσεις της?? Δεν έχετε παιδιά?? δεν θα κάνετε?? δεν θα αναρωτιέστε κάποτε πως σκέφτονται?? τι σκέψεις περνάνε από το μυαλουδάκι τους?? πόσο μόνα νοιώθουν όταν εσείς είτε μαμά είτε μπαμπάς ασχολείσθε μόνο με την δουλειά και τα προβλήματα σας (όπως οι περισσότεροι από εμάς) και ναι μεν τους προσφέρεται υλικά αγαθά (παραπάνω από αυτά που τελικά θέλουν) αλλά δεν είστε εκεί όταν το χρειάζονται. ίσως θα έπρεπε να δείτε και την αντίθετη όψη: δεν έφερε διαφημίσεις αλλά είχε σταθερούς αναγνώστες.. μήπως τώρα μετά από αυτό πέσουν οι πωλήσεις??
Ευχαριστώ για την προσοχή σας
μετά τιμής 
Αντιγόνη Σιουμάλα




Γεια σας!!!!!!!!!! και τι θα γινει???????? θα ξαναβγει τευχος τον schooligans????????????? ή αυτο ηταν τελίωσε............. μα καλα μετα απο τρια χρονια τολμανε να σας διωχνουν?????????? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ηταν κατι σαν θεσμοσ..................... τα λεμε....................................



Agaphtoi Schooligans,
polu luphthika gia afto to dusaresto neo,me afto to mail thelo na ekfraso thn sumponia pou esthanomai,alla kai na sas euxhtho kalh tuxh.Den thelo na sas kouraso,
euxaristo.




DEN FEUGETE POU NA XTYPIESTE KATW!!!!OXI OXI OXI!!
EIPAME MIA FORA "OXI"KAI MAS AKOUSAN (HTAN PRIN KAIRO OMWS...)8A POUME KAI TWRA!
jerete ti 8a kanoume??8a sas xrhmatodotw egw.den 8a elega oti bgazw kai polla bebaia mias kai h monh m phgh esodwn einai kapoia ma8hmata alla ti sta skata?kati den 8a kataferoume?re mhn xa8eite....



Μόλις διάβασα τα νέα σας και η αλήθεια είναι, οτι δεν εκπλήσσομαι καθόλου με την αδικία 
και τον παραλογισμό τους."Πολιτικός χαρακτήρας, μικρές ηλικίες και .... μ******* .. 
Ετσι, λειτουργούν δυστυχώς, γιατί τους λείπει ο σεβασμός, η παιδεία και το όραμα.
Εσείς όμως, ευτυχώς, δεν τους έχετε ανάγκη.
Είμαι σίγουρη πως η καλή δουλειά (με τέτοιο "αγκάλιασμα" από το εφηβικό κοινό) δεν χάνεται.
Σας περδικλώνουν, αλλά θα τη βρείτε την άκρη.
Καλή δύναμη και εύχομαι επιτυχία για το schoolwave (μάλλον με τέτοιες εξελίξεις προβλέπω "φορτισμένη" τη φετινή ατμόσφαιρα)
Ό,τι χρειαστείτε- στο πλευρό σας.
Χρυσάνθη



polu stenaxwri8ika molis diavasa gia to periodiko.de ginete na emfanizete ta kainourgia teuxh sto site??kante kati pantws...ena kalo periodiko eixame na diavazoume k mas ta gamisan. grrr



Κάθε εμπόδιο σε καλό. Επίσης παρότι το θεωρώ αυτονόητο, δεν κάνει κακό να επισημάνω ότι αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, να μου το ζητήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.



Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα μια 
καινούρια στέγη γιατί πραγματικά 
είστε ένα εξαιρετικό περιοδικό 
(παρόλο που σαραντάρισα πια). Καλή τύχη!
Ελίνα


Oxi re gmt!!!Gt re pousth na fugetai?Kai twra emeis ta ponemena niata ti 8a kanoume xwris tous poluagaphmenous mas schooligans?Ti 8a perimenoume ka8e treis tesseris mhnes me anupomnhsia?Pote 8a 3anapiasoume swsth efhmerida sta xeria mas!!???Den einai dikaio, ola gia ta kwlolefta!!!Mlkies!!
Suggnwmh gia auto to 3spasma!!Sas euxaristw polu pou uparxete!!Kalh tuxh kai breite grhgora allh efhmerida, toulaxiston an den sas doume ton Iounio na sas doume ton Oktwbrh!!

Filia kai ektimhsh!
Maria Filippou 



Κρίμα ρε παιδια...Να δούμε πότε θα αποκτήσουν αυτές οι ταλαιπωρες γενιές μια φωνή και μια στήριξη από κάποιο έντυπο ευρείας κυκλοφορίας, σε μόνιμη βάση. 
Ευχαριστούμε για την προσπάθεια σας. Θα σας στηρίζουμε πάντα.
Once a Schooligan always a Schooligan!
A Schooligan 34 years old.



Προς: elef@enet.gr 
cc: theschooligans@yahoo.com
Είναι μεγάλη απογοήτευση που μια εφημερίδα σαν την Ελευθεροτυπία, της οποίας είμαι αναγνώστρια όσο θυμάμαι να διαβάζω εφημερίδα, επιλέγει στις περικοπές της να είναι το περιοδικό των Schooligans! Ένα έντυπο, ίσως το μοναδικό, που δεν συμμετέχει στην προβολή των glamorous σκουπιδιών ως πρότυπα στους νέους και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία σήμερα! 
Όσον αφορά τον πολιτικό του χαρακτήρα δεν φαντάζομαι τίποτε πιο «πολιτικό» από τις απόψεις και τα προβλήματα των μαθητών, των φοιτητών και γενικότερα των νέων! Η πολιτική διαμορφώνεται από τον ίδιο τον πολίτη! Αλλά φαίνεται όπως και οι πολιτικοί μας όλοι κάνουν πολύ λόγο για τους νέους όταν τους χρειάζονται, επειδή σε δεδομένη στιγμή μεταφράζονται σε ψήφους, σε αύξηση της κυκλοφορίας, σε χρήμα δηλαδή, αλλά στα δύσκολα τους ξεχνάνε!
Εντυπωσιάζομαι πάντως που μέσα στα τόσα έντυπα της Κ.Ε αυτό των schooligans που δεν είναι και εβδομαδιαίο παίζει ρυθμιστικό ρόλο στο κόστος της εφημερίδας…….
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της εφημερίδας που με θεωρούν πολύ μικρή αφού διαβάζω φανατικά τους schooligans παρά τα 39 μου χρόνια!
Λυπάμαι πολύ για αυτή την επιλογή της εφημερίδας και η επιστολή αυτή έχει ως μόνο σκοπό να γνωστοποιήσει την απογοήτευση μου ως αναγνώστριας!
Πιστεύω ότι σύντομα θα βρείτε στέγη γιατί το αξίζετε!!!!
Συνεχίστε γιατί τις διαφορετικές φωνές σαν τη δική σας τις χρειαζόμαστε!!!

Με εκτίμηση,
ΧΡ. ΒΑΪΝΑΛΗ


Παιδιά κουράγιο και καλή επιτυχία στην εύρεση νέας στέγης. Περιμένουμε πώς και πώς!
Σμαρούλα Παντελή



πω πω, 
Κάτι αισθανόμουν για κάποια αλλαγή σχετικά με τους σχοολιγκανς, αλλά αυτό δεν το περίμενα.
Σας εύχομαι να ανανεωθείτε, ποιος ξέρει, μπορεί να κάνεται κάτι ακόμα ποιο ωραίο! 
Διακρίνω μια ενέργεια για αλλαγή που υπήρχε πάντα σε σας.
Πάντως το χαρτί σας αξίζει και είναι το μόνο περιοδικό, εφημερίδα που κρατάω.
Θυμάμαι πάντως ότι ενώ είχα ανακαλύψει κατα τύχη ένα τεύχος σας, τα υπόλοιπα δεν τα ξανα είδα μπροστά μου (μόνο κατα τύχη, δεν παίρνω τόσο συχνά εφημερίδα) παρά μόνο όταν με ενημερώνατε αφού σας είχα στείλει ένα με'ι'λ. 
Πάνω από τους μισούς αναγνώστες ξεχνάνε το οτιδήποτε, κι εγώ εννοείται.
Ίσως αν έβγαινε πιο συχνά, μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα ήταν πιο αναγνωρίσιμο όπως το ''9'' για παράδειγμα.(Βέβαια το 9 είναι σχεδόν πάντα βαρετό)
΄Ηθελα να σας το πω από καιρό, συγνώμη για την τόσο ακατάλληλη στιγμή.
Είναι σαν μια κριτική από ένα φίλο, ή σαν συγχαρητήρια για την θυσία σας να κρατήσετε τόσο καλή ποιότητα σε κάθε τεύχος,

Άντε, καλή τύχη, ελπίζω να σας πετύχω κάπου ξανά
Γιώργος




re guys (sorry gia tin oikiotita alla etsi to ais8anomai),
pros stigmin me tromaxate...! prwsipika, xestika gia tin <> ,gia "sas" me noiazei... min mou pite oti 8a diakopsete kati toooooso kalo!!! sigoura 8a uparxoun provlimata k ennoeitai pws eseis k mono eseis xerete ti 8a kanete k 8a apofasisete to kalutero.omws, egw mia triti, mia 15xroni telospadwn, 8a sas elega na sunexisete tin ekdosi twn schooligans , eite mesa apo kapou allou ,eite autonoma...pragmatika, otan diavasa to mail stenaxwri8ika...eiste oi monoi, stous opoiou boroume na ekfrastoume eleu8era ,xwris to fovo na katakri8oume... oso boreite na to parete san sumvouli auto( gt vlepete eimai k atomo mikris ilikias...-nai,karfi itan auto-), 8a sas elega na sta8eite sta 
podia sas k apla na sunexisete axiologa opws kanate idi...isws auto na odigisei kapou kalutera...kainouries idees , pio eleu8eres,neo project klp klp...pragmatika 8a mou lei4ete!xexe! alla 8a sas perimenw ap'to taxidi tis xekourasis... to xerw, 8a epistre4ete drumiteroi!!!!!!!! EUXOMAI OTI KALITERO...!!! (sorry gia tin polulogia)

many kisses,
kathy,,,,



Μα γιατι;;;Τωρα τι θα γινει;;; :-( :-( :-(
λυπημενη τσιλιβιθρα... 



elpizw na mi stamathsoun na bgainoun teuxh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.ΟΙ ΣΚΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ-Ο ΜΟΝΟΣ ΙΣΩΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΕΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΠΛΑ ΕΦΡΙΞΑ!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΛΙΓΚΑΝΣ;ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΤΑ ΤΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟ.ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ......ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ.
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΛΗΜΑ, ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.......
ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ". ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Η ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΣΧΗ ,ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΡΕΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΤΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ,ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΛΟΥΜΕ Ε-ΜΑΙΛ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.......
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!!
ΟΙ SCHOOLIGANS ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ........ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ SCHOOLWAVE
ΕΛΕΟΝΩΡΑ 15, ΣΕΠΟΛΙΑ



Θελω απλα να πω οτι ειναι ιδιαιτερα αδικη αυτη η αποφαση.Ξερω οτι τωρα πια δεν εχει καμια αξια αλλα ειλικρινα μ'αρεσε καθε τευχος κι αν ειχα τη δυναμη θα εβγαινα στα καναλια-οπου τα "πολιτικα προσωπα" κοβουν βολτες και θα εκραζα τη γαμημενη κοινωνια στην οποια ζουμε.Ολα γινονται για τα λεφτα ετσι?Παντως να ξερετε οτι ανεξαρτητα απο τη διακοπη του περιοδικου σας υπαρχουν καποιοι νεοι που δεν υποκυπτουν.Μπορει γιατι πιστευυν σε ενα καλυτερο και πιο ανθρωπινο μελλον.
ΖΗΤΩ ΤΟ SCHOOLIGANS!







Γεια σας! Υποθέτω ότι θα λάβατε αρκετά e-mail με παρόμοιο περιεχόμενο. 
Θέλω φυσικά να μάθω τι θα γίνει με το περιοδικό. Προφανώς θα αργήσουμε 
να ξαναδούμε τεύχος. Πιστεύω ότι θα μας ανακοινώσετε, με τον ίδιο 
τρόπο, που θα δημοσιευτεί αυτό. Κρίμα βέβαια για την Ελευθεροτυπία... δεν θα 
ξυπνάω πια στις 8.00 τις Κυριακές για να την προλάβω στο περίπτερο! Δεν 
υπάρχει καμία περίπτωση να κυκλοφορήσουν οι Schooligans ως ανεξάρτητο 
περιοδικό;
Ευχαριστώ και περιμένω απάντηση (όπως κι αν έρθει αυτή).

Με εκτίμηση, Βικτώρια




eseis mporei n katalavainete t "oikonomika provlimata ts efimeridas" k alla tetoia egw omws dn katalavainw tpt!!!! i mallon katalavainw oti to "fresko" k diaforetiko, t ay8entiko k neaniko, diokwntai apo pantou arga i grigora k 8livwmai.... (isws n mn 3erw what it takes, alla isws n ir8e i wra n sta8eite(sta8oyme) monoi st podia sas(mas) kai oikomomika)!!!! etsi einai panta ayta, k panta 8a ta dinoyme ola s ayto pou a3izei!
MYRISE SCHOOLWAVE!!! ta leme syntoma!!!




Distixws h epoxh mas einai plhrws oikonomikh.Einai to poio disaresto gegonos pou ekoume.Kai mono to oti sas kleinoun deixnei oti kanete poli kalh douleia.Eisastan h fwnh twn paidiwn pou den eprepe na akoustoun eksw,giati poli apla htan alh8inh.Lipamai pou h epoxh mas den anexetai na akouei thn alh8eia.Sinexizei loipon to taksidi ths fwnhs mas pros thn a8wothta.Kalh tyxh kai epityxia.



Τι είδους πλάκες είναι αυτές??? Γιατί μόνο σαν πλάκα μπορώ να το πάρω... Τι σκέφτεστε να κάνετε τώρα? Έχετε κάτι κατα νου? Να ξέρετε ότι όπως κι αν συνεχίσουν οι schooligans, είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειαστεί.
Ζωή



e oxi re paidia...oxi re gamoto..8eloun ena poly xontro xesimo oi an8ropoi....poies mikre hlikies gamo to xrhsto tous , edo to diavazoun koi goneis mou...re paidia kante kati....vreite ena tropo na synexisei h kykloforia tou schooligans..kukloforouse ena swsto periodiko sthn ellada me eleu8eria ekfrashs apopseon kai 8a kopei??AYTO DE 8A PERASEI ETSI!!!



Αγαπητοί Schooligans,
Ήταν πράγματι λυπηρό το νέο που μας φέρατε, αλλά όχι και μη αναμενόμενο.
Η "Ελευθεροτυπία" και η κάθε "ελευθεροτυπία" είναι ο Τύπος, δηλαδή η 4η εξουσία (αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι η 1η, κι ας μην μας το λένε για να μην μας στενοχωρήσουν!). Και ως Τύπος, μπορεί όποτε θέλει να τάσσεται υπέρ των αδυνάτων και όποτε θέλει, υπέρ των δυνατών. Αυτό το κάνουν πολλά χρόνια τώρα άλλωστε και δεν θαμπώνουν κανέναν με τις "καλές τους πράξεις". 

Προσωπικά είμαι βέβαιη ότι θα βρείτε τρόπο να προχωρήσετε, γιατί οι νέοι που "δεν βολεύονται" δεν χάνονται ποτέ. Το σύστημα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ικανό να τα βάλει μαζί τους. 

Σας εύχομαι καλή και πολλή επιτυχία όπως κι αν συνεχίσεται και θα ψάχνω με αγωνία να δω το περιοδικό σας στα περίπτερα, αν όχι τον Ιούνιο, πολύ πολύ σύντομα !

Με απέραντη εκτίμηση
Μαρία Δημάκου
Αθήνα



Προς: elef@enet.gr
cc: theschooligans@yahoo.com

Με θλιψη ενημερωθηκα απο το blog του Old Boy http://old-boy.blogspot.com/
οτι οι Schooligans φευγουν απο την Ελευθεροτυπια!!!!!!!!!

Το σκορ
Ελευθεροτυπια - Αρτηριοσκληρωση 0-1 !!!!

Κριμα !
Φιλικα
Γαλατη Αντζυ
Μητερα δυο αγοριων 14 και 12 ετων


Kai tora ti? Pan oi schooligans?



ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΨΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ SCHOOLIGANS. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΟΥΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΠΑΝΤΟΣ ΑΞΙΖΕΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!




apo pou 8a pairnoume twra tous schooligans???
pote 8a xanavgei allo tefxos??????????
perimenw me anypomonisia!!!!!!!!!!!
Maria



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ (1€-2€) ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.????ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ "ΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΠΟ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΑΣ......




Τι να πεις... Γρήγορη επάνοδο και χωρίς αυτή τη μιζέρια. Εγώ θα σας διαβάζω πάντα φανατικά. 
Δ. 



'Περαστικά από την αρτηριοσκλήρωση στην Ελευθεροτυπία. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αξιοπρεπή έντυπα που θα ενδιαφερθούν για τη ''διαφορά''. Καλή δύναμη.... Τους έστειλα και την παρακάτω επιστολή : 

Προς: elef@enet.gr
Κρίμα ! 
Κρίμα που δεν βλέπετε πέρα απ' τη μύτη σας. 
Κρίμα που δεν βλέπετε πέρα απ' το πορτοφόλι σας. 
Κρίμα που δεν βλέπετε το διαφορετικό. 
Κρίμα που δεν βλέπετε....
Αντίο.... 
Μανόλης Κυριακάκης 
Schooliganos ετών 58. Χανιά



dear scooligans,

oxi re gamoto mas kratousate wraia pareoula me endiaferonta themata...krima. elpizw na sas doume kapou allou kai suntoma ee??ante geia sas kai kante oti mporeite gia na xsana kukloforhsete to neo teuxos pou perimenoume me anupomonisia!!!!!
makia 




Krima pedia.... Imaste mazi sas! Sas evala simera ke link sto blog mou ke genika panta sas diavazo ke sas akouo sto Gazi....
Tha vrite alli lysi... Kali synexia!
andreas katsikoudis



Βασικά ήταν λίγο ξαφνικό αυτό. Πιστεύω πως είναι φως φανάρι οτι έχουν παιχτεί άλλα πράγματα από πίσω. Οι δικαιολογίες αυτές είναι τελείως παιδικές και θα τολμούσα να πω ασυνάρτητες! Είναι απλό:συγκαταλέγεστε σ'αυτούς που πάνε κόντρα στο κατεστημένο(εξυπακούεται όχι με την έννοια του αναρχικού) αλλά για την ενημέρωση που μας προσφέρετε σχετικά με το δίκαιο και τα δικαιώματα κάθε ατόμου που κατα κάποιους περικλείει η έννοια της δημοκρατίας. Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε οτι η εφημερίδα είναι <<πολιτικοποιημένη>>. Ίσως κάποια άρθρα σας έθιξαν κάποιους...! Πιθανότατα αυτό να ήταν αναμενόμενο γιατι κάποιος που στηλιτεύει τα... κακώς κείμενα ίσως θεωρείται απειλή σ'αυτούς που θέλουν να μας κάνουν αδρανείς και να μας χειραγωγούν...
Κυρίως δηλαδή τους νέους που ψάχνονται και δεν ξέρουν τι να πιστέψουν πια σ'αυτό τον κόσμο... 
Καλή δύναμη!



Ma giati na sas diwxoun?!?!?!? Kai ti 8a kanoume twra egw kai h kolliti mou?Hsastan i moni mas parhgoria,o monos tropos gia na niwsoume anakoufisi mesa sti mizeria aytis tis kwlochwras!!!!!!!!!!!!!
H eleytherotypia 8a eprepe na to skeftei kalytera...Toulachiston vreite grigora kapoia alli efimerida h' vgalte anexartito periodiko!!!!!!!!!!!!Den ginetai?!?!?!?!?!?!?!?
Sas parakaloume...Sas exoume anagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

P.S:Enimerwste mas gia to ti 8a ginei,please........




Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiii???????????????Pws einai dunaton na ediwxan tous schooligans?Molis diabasa to mail sas emeina me to stoma anoixto....den ginontai auta ta pragmata!!To periodiko sas mporei na mhn exei "politiko xarakthra" alla sigoura ekfrazei ta problhmata olwn mas...twn ma8htwn tou teleutaiou 8raniou....elpizw to epomeno teuxos na kukloforhsei grhgora....mallon meta apo auto isws doun alliws ta pososta ka8ws kapoioi stadar anagnwstes twn schooligans den tha pairnoun pleon Eleutherotupia!!!



Eilikrina oute egw katalaba giati diakopike etsi i synergasia sas me tin Eleftherotypia.Pantws,opou kai na bgoun ta epomena tefxi na eiste sigouroi pws tha ta agorasw giati eiste apo ta elaxista kala periodika gia neous!




molis elava to enhmerwtiko mail k xenerwsa trela.........gt to kanete auto re paidia eimaste k se periodo exetasewn?????????elpizw na mh stamathsei h ekdosh tu periodiku gt pragmatika 8a stenaxwrh8w polu.......gia emena auto to peridiko einai mia anasa zwhs ka8e trimhno pu vgainei....niw8w oti epikoinwnw me olh thn ellada.......pleax mh stamathsete......filia polla k kuragio ta leme sthn texnopolh se 20meres...


Oh Fuck!!!Και εμεις τι θα κανουμε τωρα μου λετε???Θεωρω πως κατι θα μπορεσουμε να κανουμε και εμεις οι αναγνωστες...Ελπιζω να βρεθει συντομα λυση.



Kala exo meinei tora!!Pos ginetai na sas kovoun?? M*****s einai?? Ti na po..Krima giati to schooligans htan ena apo ta liga periodika pou apeu8unotan se ena diaforetiko eidos paidion pou einai ksexasmena apo toys perissoterous...Sas eyxomai na breite grhgora ekdotikh "stegh"!!Sas exoume anagkh!





kala re paidia, twra emeina! einai dynaton? elpizoume na mas enimerwnete gia oti neo, e? ta mail mas ta exete...! poios apo emas tous ''mikrous'' epairne tin efimerida kai tin diabase? KANEIS!!! gia sas tin pairname! Na bgei moni tis aneksartiti den paizei, e? Dyskolo... Psakse gia alli efimerida. Sigoura tha brethei! Kali tyxi kai elpizw na ta ksanapoume syntoma paidia! Bye
thelo pragmatika na ekfraso tin lipi mou gia to gegonos.den ine i proti fora pou grafo(den dimosieutike to proigoumeno,alla etsi kialios vlakeioula itan ).Paralila omos gia na po tin alithia iksera oti tha ginei auto kapia mera!! Otan vasizese se idiwtes etsi ine...Otan kata ti diki tous krisi den ferneis lefta sto sirtari...oust! Telospadwn,mesa apo to gramma auto,den pirazei na min to dimosieusete,thelw na sas pw ena megalo efxaristo gia ta prototipa keimena sas pou mas sidrofeuan kata ti diarkeia twn sxolikwn mas etwn. Gia mena iste o tupos pou tha maxeste gia emas (mathites). Telos, sas afierono ena apo ta agapimena mou tragoudia, to Hey you twn Pink Floyd. Na eiste pada kala.
giorgos apo katerini



Nai ok, ksero oti den apadane se tetoia mails! Apla ithela na sas po oti oi anthropoi einai liiiigo karagiozides k eseis "poly" gia ta metra tous. To na eiste ligo pio eleftheroi os periodiko ap'oti einai aftoi, oson afora tis genikoteres (politikes kai mi) pepoithiseis tous to exete skeftei? ... Stin arxaia athina, osous fovodousan tous eksostrakizan! Synexiste tin kali douleia!



An einai dunaton!Autoi oi logoi den stekoun!
Min masate!Skefteite na ekdosete tous Schooligans ws aneksartiti efimerida gia neous. Epeidi eimai suntaktria se foititiko periodiko kserw pws einai na denese m'ena entupo sto opoio dineis meros tis psuxis sou...Peite stin Eleutherotupia na paei na mpiiiiip+ksekiniste mia nea poreia ston xwro tis dimosiografias. Kante to gia olous emas pou eimaste mazi sas.
Euxomai kali sunexeia loipon+ama xreiasteite otidipote tha xarw na voithisw!
Vasia




kala oi kommatikopoihmenes efimerides pleon stin ellada vasileuoun!!!!....na rwtisw kati aplo:giati den kikloforei autonoma to periodiko me kapooio antitimo vevaia kathe mina sta periptera ? ?



Hello Αγαπιτοι Schooligans!
Molis διαβασα το mail για την <<απολυση>> σας. Τι να πω?
Για να πω την αληθεια σκεφτομουν αυτες τις μερες:το (περιοδικο) Schooligans,που αντιπαρατηθεται στα συγχρονα καθεστωτα και αφυπνιζει τη νεολεα για τα δικαιωματα της κλπ...κλπ..., γιατι να το εκδιδει μια τοσο μεγαλη εφημεριδα? Τι ωφελος να εχει? Μηπως και καλα μας ανοιγει τα ματια αλλα καταβαθος εχει σκοπο να μας κανει παθητικους δεκτες κι εμεις να νομιζουμε οτι και καλα κανουμε τη δικη μας επανασταση??? Μ'αυτες τις σκεψεις λοιπον αρχισα να πιστευω στην πιθανοτητα υπαρξης ενος βαθυτερου σκοπου......Αλλα Ευτηχως(για μενα)-Δυσηχως(για σας) μου στειλατε αυτην την απαντηση.Συγγνωμη για την <<<<απιστια>>>> μου!!!
Θελω να πιστευω οτι καποιο χρηματοδωτη θα βρειτε για να εκδιδετε το Φ Ο Β Ε Ρ Ο ως τωρα Schooligans!
Εχετε παρα παρα πολλη ζητηση κ εγω δεν πιστευω τις μαλακιες που σας ειπαν οτι δεν αυξανοντουσαν οι πωλησεις!!!
Αλλα. . . . . . Σας παρακαλω σε καμια περιπτωση μην εξαγοραστειτε και μην αφησετε ΚΑΝΕΝΑΝ να επεμβει σ'αυτο το εντυπο.Μην χαλασετε ποτε plz!



alitheuei to oti feugete apo eleutherotipia????????alitheuei...to ematha tyxaia apo ena paidi k amesws mpika sto site na dw an isxuei...Ti tha ginei stin sinexeia omws den lete pouthena...Ennoeitai oti den stamataei i kykloforia etsi???i mipws auto tha ginei sto telos???vgalte mia anakoinwsi!enimerwste mas,eimaste polloi k as lene ooo,ti theloun...!sinexiste(to elpizoume oloi)!




hey guys!!! Καλά δεν το πιστεύω ότι σας εδιωξαν από την Ελευθεροτυπία! θελω να πω, ok, κι εμένα οι γονείς μου αυτή την εφημερίδα διαβάζουν κι έχω συνηθίσει από μικρή να την αντιμετωπίζω σαν πρότυπο εφημερίδας... Αλλά έλεος! Ειναι τρελοί;! Ξέρετε πόσοι γνωστοί μου αγοράζουν την Ελευθεροτυπία ΜΟΝΟ όποτε έχει schooligans επειδή κανονικά δεν τη διαβάζουν; Και τι πάει να πει απευθύνεστε σε κοινό πολύ μικρής ηλικίας; Απ\'όσο ξέρω δεν απευθύνεστε σε 5χρονα! Στους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας απευθύνεστε που να πάρει! Και άκου έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα επειδή δεν παίρνει συνεντεύξη από τη Μπακογιάννη(;)! Λες και υπάρχει περίπτωση να πει κάτι διαφορετικό από αυτά που ακούμε συνήθως... Τελοσπάντων! Αυτό που για μας έχει σημασία να ξέρετε είναι πως όπου κι αν καταλήξει τελικά το schooligans οι αναγνώστες του θα έρθουν μαζί σας! ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!



Ti akousa? Einai alitheia? Diakopike I synergasia me otn eleytherotypia e?.. oh.. pws tha bgainei to periodiko apo dw kai pera? Mporeite na me animerwsete? Den pisteyw na stamatisei na bgaienei auto to periodio… L oi schooligans einai oli mou I zwh… L elpizw ola na pane kala.. sas eyxaristw gia ola….



Σας εύχομαι να το παλέψετε και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε.
Δεν εκπλήσσομαι και τόσο για την απόφαση αυτή της Ελευθεροτυπίας. ΄ετσι και αλλιώς το ύφος της συγκεκριμένης εφημερίδας έχει αλλάξει πολύ προς το στεγνό πασοκικό προφίλ και απώλεσε το διανοουμενίστικό και εξερευνητικό χαραχτήρα της. Σίγουρα η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με όποιο πολιτικό πρόσωπο είναι α΄πό μόνο του ενδιαφέρον αλλά τελικά φάνηκε ότι σας φιλοξενούσαν μόνο για να τους ανεβάζετε '' τα νούμερα τηε τηλεθέασης''!!
Ε λοιπόν έχουμε και εμείς οι απλόι αναγνώστες την δύναμη να μπουκοτάρουμε τέτοιες συμπεριφορές 
Πάμε για άλλα λοιπόν και περιμένω νέα σας.
Χαιρετίσματα από την Σάμο



Καλημέρα, 
Θεωρώ ότι είναι άδικη η απόφαση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ αλλά φυσικά απόλυτα αποδεκτή, εφόσον δεν σας δίνεται περιθώριο επιλογής! 
Να είστε σίγουροι πως απ'όπου και αν εκδοθεί το επόμενο τεύχος, εμείς θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε! 
Παρακαλώ κρατήστε μας ενήμερους. 
Καλή συνέχεια! 


ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΖΩ
ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΩ.ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.....
.....ΥΠΑΡΧΕΤΕ ,ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ SCHOOLWAVE.KATI ΠΟΥ ΟΤΑΝ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ.(ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ.ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ.)
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ.................. 



κριμα

Ειναι γεγονος οτι τους SCHOOLIGANS δν τους διαβαζαν μονο τα μικρης ηλικια μεριδα των παιδιων οπως ισχυριστηκαν αλλα οι περισσοτεροι νεοι ηταν φορες που αγοραζαμε,τουλαχιστον εγω,ελευθεροτυπια μονο για τους schooligans
ειλικρινα λυπαμαι 
μηπως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι για αυτο???????? να βρεθει μια λυση??? αν συνεχιζατε εκτος ελευθεροτυπιας??????????



Παιδια, λυπουμαστε πολυ και εγω κ τα φιλαρακια μου... 
Ειχαμε ξενυχτισει τοσα βραδια διαβαζοντας schooligans, εχουμε διαβασει τοσες φορες το καθε τευχος, που τωρα μου φαινεται αδιανοητο κ περιεργο που δε θα εχω καινουριο τευχος στα χερια μου...
Ελπιζω να μπορεσετε να βρειτε συντομα καποια αλλη διοδο για να διοχετευσετε το ταλεντο, τη ζωντανια κ τη δημιουργικοτητα σας, να συνεχισετε να μας προσφερετε την στηριξη που τοσο εχουμε αναγκη, να συνεχισετε να εκδιδεται ενα περιοδικο σαν κ τους schooligans...
Τους Schooligans, που σημαιναν τοσα πολλα για εμας, τους ξεχασμενους μαθητες του τελευταιου θρανιου....


ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ? ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ? ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΙ SCHOΟLIGANS ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ(ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ!). ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ Σ'ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ! ΤΡΙΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ! ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑΤΙ 1)ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ 2)ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΕΑ "ΣΤΕΓΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ KEEP ON MOVING AND EVOLVING!
TA ΛΕΜΕ ΣΤΟ SCHOOLWAVE!!SEE U 
ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ 




Wtf? Δε θα σχολιάζω καθόλου το γεγονός, τα είπατε όλα εσείς... Ένα μόνο μικρό πράγμα θα πω: αρκετά πια με την υποκρισία ορισμένων... Τα έχουμε κάνει όλα σκατά στις ζωές μας, στο "κράτος" μας, στις σχέσεις, στην "Παιδεία"... Πού θα βοηθούσε άλλη μια συνέντευξη με έναν πολιτικό; Πού θα βοηθούσαν άλλο ένα μάτσο προκατ εκφράσεις; Μήπως θα μας έλυναν κανένα πρόβλημα; Μήπως θα έσκυβε ποτέ κανείς από αυτούς τους απρόσιτους πολιτικάντηδες στη δική μας ζωή και θα παραδεχόταν ότι αυτός φταίει για ό,τι πάει σκατά; Ή, μήπως, καλύτερα να ακούγεται επιτέλους και από κάπου η φωνή των μαθητών, φοιτητών, οποιουδήποτε άλλου τέλος πάντων πέραν Αριστερών, Δεξιών, Κεντρώων (που έχουν πολύ μπερδεμένα τα σημεία του ορίζοντα στο μυαλό τους...) και δε συμμαζεύεται...
Απλά, ρε παιδιά, μια χάρη: αυτόν το Διάλογο με τον μπάτσο, πολύ θέλω να τον διαβάσω... Ανεβάστε το στο site... Βλέπετε, οι φοιτητές φέτος είχαμε αρκετούς... διαλόγους μαζί τους... Αλλά ίσως άλλος ένας, λιγότερο επώδυνος, να είναι ακόμη πιο διαφωτιστικός...



reeee..prepei n vgalete+allo teuxos:((( muxu.. an t vgazate s stil diy opws tosa fanzines?? ane3arthta dld.. t 3erw pws einai poly pio dyskolo alla.. plzzz..mhn ta parathsete,e? einai yperoxo auto pou kanete..



O xrhstos kai h panagia.....eisastan to mono pragma pou kanei tous anthrwpous na agorazoun auth th kwlofullada.....


Paidia den peirazei....Kalutera...na vgainete kathe mhna...

na pate se etaireia san ton luberh....
SCHOOLIGANS ROOOOCK DEN THA TO AFHSOUME AUTO ETSI!!!
Darius



eilikrina lupamai gia oti sunebei alla akoma den mporo na katalabo to logo.Ti eidous epixeirimata einai auta tupou den exei politiko xarakthra.Elpizo na mporesete na dhmosieusetai to epomeno teuxos sas grhgora kai na pane ola kala.Na xerete oti eiste to mono periodiko pou ekfrazei apoyeis apo kathe eidous atoma kai sebetai thn diaforetikothta tou allou.San 16xronh exo barethei ta xazokoritsistika periodika me leptomereies gia staseis sto sex kai test gia na tsekareis thn autopepoithish sou.O realismos dhl h pragmatikotita pou bionei ena paidi apeikonezeitai apo thn prospatheia sas.O kosmos exei pio sobara problhmata apo sumboules gia make up h ti enoxlei ta agoria sto proto rantebou,euxaristo pou an kai oi monoi mas lete thn alitheia osos sklhrh kai na nai.




pwpw..ti pikra einai auti re paidia!..eilikrina itan megali adikia auto to pragma...eista monadikoi s'auto pou kanete kai twra me to schoolwave eixate parei akoma megaluteres diastaseis kai telika kovoun esas?...kakws...kaikista..elpizw na vreite sudoma stegi kapou allou opou oi sun8ikes ergasias 98a'nai opws stin eleu8erotupia kai de 8 a paremvainoun ka8olou sto uliko....vastate gera tosa paidia kai kosmos genikotera sas upostirizoun kai tous upostirizete!!!!..8a ta poume sto schoolwave an mi ti allo!

filia kai agapi!



Eleos pia ayto mono exo na po!



schooliganάκηδες και schooliganάκησσες,
Έλαβα το mail σας για την αποκοπή του περιδικού από την εφημερίδα. Θεωρώ την απόφαση άδικη, αφού όπως είπατε κι εσείς είχε σπουδαία απήχηση στο κοινό του (!!!). Όπως και να 'χει ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΤΑΚΡΔΑ. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές (που κάνουν μανταρίνια...).
Παρ' όλα αυτά μην σταματήσετε τον αγώνα σας (έναν αγώνα που δίνει θάρρος στους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες). Άλλοστε το ξέρετε καλά πως είμαστε μαζί σας.
Παρακαλώ να μου στέλνετε νέα σας (όποια κι αν είναι αυτά) και να ξέρετε πως είμαστε εδώ να σας στηρίζουμε (ακόμα κι αν χρειαστεί να ξοδέψουμε οοοοοόλο το χαρτζηλίκι για να αγοράσουμε τα τεύχη).
πολλά φιλιά και καλή συνέχεια
Ευγενία, Αλεξανδρούπολη
xxxx



Για άλλη μια φορά συνειδητοποιώ πόσο κακή είναι η κοινωνία μας και που μπορεί να φτάσει για να βάλει φίμωτρα. Λυπάμαι πάρα πολύ, ως ένθερμος αναγνώστης, που σας φιμώνουν επειδή αρχίσατε να γίνεστε πάρα πολύ "επικίνδυνοι" προς αυτούς. Ελπίζω να βρείτε αλλού στέγη και να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά. Ειλικρινά.



dear schooligans,

ena pragma mporw na pw....Enw h upoloiph efhmerida katalhgei stous mple kadous, to diko sas entheto, exei th thesh tou sth vivliothhkh mou sunexiste me thn idia perpathsia mes stou ''tupou'' thn ''orthotimonia''

mia ''asxeth'' pou sas kouvalaei opou paei

ALANIA MH MASATE TH MIA SAS!
TO PERIODIKO METRAEI ASXHMA KAI DEN PROKEITAI NA XATHEI!!!
DYSTYXWS 'H EYTYXWS YPARXOYN AKOMA PITSIRIKOI POU SKEFTONTAI ONEIREYONTAI KAI PSAXNONTAI.
SYNEXISTE NA MAS TSIGKLATE NA MHN TA PARATHSOYME!
-STOP-
TAKE CARE..


se mia epoxi emporevmatopoiisis ton panton to pio alithino periodiko ton teleftaion eton ginetai thima mias ilithias politikis pou skopo exei tin ipostiriksi ton politikon kai tin epivoli tous os protipa. to vima ton politon,kai kirios ton mathiton distixos pavei na ifistatai... ilikrina loipamai poli gia afto giata fanike gia akomi mia fora pos edo stin ellada kati to poiotiko dn exei diarkia mono kai mono epeidi dn apoferei ta epithimita kerdi orismenon ferefonon... vrite kapoio tropo na ekdothei to periodiko apo allo ekdotiko oiko. 
me ektimisi katerina 


Κάθε φορά που λάμβανα mail σας πάντα με πληροφορούσατε για κάτι ευχάριστο, για κάτι που αποδείκνυε πως μερικά πράγματα δε χρίζουν λογοκρισία και πραγματοποιούνται. Το schoolwave ,για παράδειγμα. Δε ζω στην Αττική (δε λέω επαρχία γιατί είναι υποβαθμισμένος όρος κατά την άποψη μου). Στο schoolwave εννοείτε πως δε μπορώ να βρεθώ. Θα έρθω μετά τις πανελλήνιες. Πρόσβαση υπάρχει μόνο από το διαδίκτυο και διάφορα έντυπα(!) για το γεγονός , και τολμώ να πω ότι ακόμα και τα ίδια τα συγκροτήματα δεν έχουν τόσο υλικό για αυτά όσο μαζεύω. Μου γράψατε, λοιπόν, ότι το φεστιβάλ είναι ανεξάρτητο του schooligans.Με καθησυχάσατε(;).Και ποιος με διαβεβαιώνει εμένα και εσάς κατά προέκταση ότι θα υπάρξει και 4 schoolwave; Γνωρίζει κανείς αν μια μέρα ο Δήμος Αθηναίων δεν αρχίσει τις περικοπές;;;;;;;;; Δε με νοιάζει το schoolwave πιο πολύ από το schooligans, γιατί αυτό \'\'γέννησε\'\' το πρώτο. Στο mail αναφέρατε στοιχεία που θα μπορούσατε να αντικρούσετε τα επιχειρήματα αυτών που σας \'\'περιέκοψαν\'\'. Και όμως, πιστεύω πως μπροστά τους δεν τα καταθέσατε. Ισως δεν υψώσατε καν τον τόνο της φωνής σας. Τα παιδάκια μικρής ηλικίας ανέφεραν είναι οι αυριανοί αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας Αν πω εγώ (το μικρό) στον πατέρα μου να την φέρει, θα την αγοράσει. Αν πάλι όχι, θα πάρει άλλη. Ποιος χάνει λοιπόν; Το ότι σας χρέωσαν το γεγονός πως σταμάτησαν οι συνεντεύξεις με επιφανή πρόσωπα της πολιτικής ως λόγο περικοπής είναι βλακώδες, με όλο το θάρρος. Επειδή εσείς κάνατε πιο ‘’νορμάλ’’ και ρεαλιστικές ερωτήσεις στο εκάστοτε πρόσωπο και γινόταν ντόρος, το επωφελούνταν. Γιατί δεν αναθέτουν σε κανένα σπουδαγμένο δημοσιογράφο να κάνει παρόμοιες ερωτήσεις; Ποιος θα τολμούσε άραγε να μιλήσει αυθόρμητα και να ρωτήσει ουσιώδη πράγματα μέσα στο κίτρινο κλουβί του ρεπόρτερ; Ενώ εσεί, είχατε την αθωότητα να το κάνετε! Όμως, ο κ.Αλκίνοος Ιωαννίδης ή κ. Αγγελάκας δεν πουλάνε…Τους είπε κανείς πως ακόμα και τώρα σε πολλά sites γίνεται θέμα η συνέντευξη του κ. Αγγελάκα; Ο κ.Λαζόπουλος κάπου είπε πως όταν πατάς τα μυρμήγκια δεν κάνουν θόρυβο. Ο αληθινός πατιέται με αξιοπρέπεια, χωρίς φωνές .Ετσι και το schooligans. Εύχομαι να βρεθεί κάποια άλλη εφημερίδα να σας \'\'στεγάσει\'\' .Αν όμως δε βρεθεί, κυκλοφορήστε το schooligans ως ανεξάρτητο έντυπο. Χορηγούς σίγουρα θα βρείτε. Και εύχομαι αν συμβεί αυτό ,με σιωπή και αξιοπρέπεια να το δείξετε στην Ελευθεροτυπία. Μην κάνετε ποτέ περικοπή στον εαυτό σας και εγώ υπόσχομαι πως θα αγοράζω 10 τεύχη τη φορά. Το ίδιο δεν έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν και με το \'\'9\'\';;;Του μείωσαν την ύλη, άλλαξαν την ποιότητα χαρτιού σε φθηνότερη και γενικώς το υποβάθμισαν, όσο και αν προσπαθούν οι υπεύθυνοι να αποδείξουν το αντίθετο .’Εβαλαν το \'\'χέρι\'\' μες στη γυάλα και μόλυναν το νερό και τα ψάρια...Τι να πω πια ;;; Τίποτα φιλελεύθερο και αυθόρμητο δεν κρατά για πολύ...Ολόψυχα καλό κουράγιο. Μη σας πτοεί καθόλου το γεγονός. Eπίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ενημερώσετε με mail \'η μέσω του site για το έντυπο- αφιέρωμα στα συγκροτήματα του schoolwave 2007.ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ. 



opou uparxoi to dieftharmeno xrima uparxoun kai oi gkunalatoi anthropoi(auto gia ta antropakia apo thn efimerida)kai htan mia efimerida pou evlepe kapoios allios ta pragmata....kala kala.
Ena megalo mpravo gia esas pou den tous ftisate. 



Γ Ι Α Τ Ι !!!!! ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΠΛΟΣ ΣΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΞΑΜΑΙ Η ΚΑΙΜΕΝΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ!!!ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΞΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!!! -ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ \"ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ\" ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΛΚΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ!!!!!!!!! -ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ!!! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΗ Η \"ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ\" ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ!!! -ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ \"Το Schooligans δεν έφερνε αρκετές διαφημίσεις και δεν υπήρχε αύξηση της κυκλοφορίας\" ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ(ΓΙ\'ΑΥΤΟΥΣ)ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΦΗΒΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΕΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΑΒΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 


Dear Schooligans! Μας ήρθαν τα νέα σας ...Είμαστε απόλυτα σοκαρισμένοι...τα εικοσάχρονα είναι μικρά??? Whatever.... Ρε σεις παίδες έχω μία απορία....εμείς ΠΩΣ θα σας ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ? Θα κάνετε τιποτα στο net? Ok guys.. Chagia! 



Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που έγινε!!!! Ποτέ μου δεν περίμενα η "Ελευθεροτυπία", μια τόσο μεγάλη και με ισχυρό αντίκτυπο εφημερίδα, να διακόψει τη συνεργασία μαζί σας! Αυτοί οι λόγοι της διακοπής που παρουσιάσατε στο e-mail σας είναι...παράλογοι! Κατ' αρχάς η διαφήμιση του περιοδικού καθορίζεται από την ίδια την εφημερίδα. Γιατί δεν το διαφήμιζαν λοιπόν ; Μήπως επειδή είναι αντίθετοι στα λεγόμενα του περιοδικού και δεν θέλουν να προβάλλουν το σωστό ή επειδή πάνε με τα νερά της κυβέρνησης και φοβούνται να παρουσιάσουν την αλήθεια ; Επίσης, το περιοδικό είχε πολιτικό χαρακτήρα : επειδή δε μίλαγε για τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και όλη αυτή την φάρα έπρεπε να κοπεί ; Το τεύχος #8 που μίλαγε για την αποτόπαια συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στους φοιτητές στις πορείες δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο ; Τέλος, δεν πιστεύω ότι το περιοδικό αναφερόταν μόνο σε παιδιά της ηλικίας μου -17,18 χρονών-. Από παλαιότερα τεύχη είχα δει και γράμματα ενηλίκων που έθιγαν προβλήματα της εποχής! Τέλοσπάντων, πραγματικά λυπάμαι που σας σταμάτησαν την έκδοσή του περιοδικού και ελπίζω να συνεχίσετε μέσα από ένα ανεξάρτητο νέο περιοδικό να μας γεμίζετε με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο κόσμο, το δικό μας κόσμο!!!
Γιώτα