Χαζεύοντας
στο internet...

Ο Μπάμπης, ο technofreak συνεργάτης μας, μαζεύει εδώ και χρόνια ό,τι ενδιαφέρον βρίσκει στο internet: βιντεάκια, flashakia, software, site... Από αυτό το τεύχος θα τα μοιράζεται μαζί μας.

 

VIDEO: Who Wants To Be A Millionaire Owned

Ο πιο cool τύπος που έχει περάσει ποτέ από το παιχνίδι «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» είναι Αμερικανός. Βρίσκεται στην τελευταία ερώτηση πριν το ένα εκατομμύριο δολάρια και του έχει μείνει η βοήθεια του τηλεφώνου...

VIDEO: Crying Dog

Διαφήμιση με έναν ερωτευμένο σκύλο που πάει να συναντήσει την σκυλίτσα του... Δε θα μαντέψετε με τίποτα τι διαφημίζει.

VIDEO: How to create an angry American

Ένα κολάζ με τα ψέματα που είπε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για να πείσει για την επίθεση στο Ιράκ (ότι είχε όπλα μαζικής καταστροφής, ότι συνδεόταν με την επίθεση στους δίδυμους πύργους και ότι κατασκεύαζε πυρηνική βόμβα για να την δώσει στους τρομοκράτες). Το βίντεο περιέχει και την αντίδραση που έχει αρχίσει να σχηματίζεται από Αμερικάνους δημοσιογράφους και πολίτες, για να μην νομίζετε ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι ηλίθιοι. Το σχόλιο του Σον Πεν προς το τέλος είναι όλα τα λεφτά. 

VIDEO: Materazzi

O Materazzi έγινε παγκοσμίως γνωστός ως θύμα επειδή έφαγε μία κεφαλιά στο γήπεδο από τον Zidane. H καριέρα του ως θύτης, όμως, έχει μείνει στην αφάνεια. Δείτε ένα μικρό αφιέρωμα στα τσεκουρώματά του και θα αναρωτηθείτε πώς τον αφήνουν να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος στα γήπεδα. 

ONLINE FLASH GAME: Vector TD

Εδώ και λίγο καιρό, μια νέα κατηγορία παιχνιδιών (Tower Defense) σαρώνει στο ίντερνετ. To Vector είναι αυτή τη στιγμή με διαφορά το καλύτερο από αυτά (και το πιο εθιστικό). Καλά ξενύχτια.

SOFTWARE: Anti Mosquito

Δουλεύετε αργά τη νύχτα στον υπολογιστή σας; Έχετε τα φώτα και τα παράθυρα ανοιχτά; Μπαίνουν κουνούπια και σας τσιμπάνε; Σας έχουν τελειώσει και οι ταμπλέτες; Ψυχραιμία! Αντί να τρέξετε στο σουπερ-μάρκετ, «τρέξτε» το Anti-Mosquito. Το προγραμματάκι παράγει ήχους τέτοιας συχνότητας που ενώ εσείς δεν το ακούτε, τα κουνούπια ζαλίζονται και φεύγουν... (Λειτουργεί. Το δοκιμάσαμε)

SITE: Death Clock

1) Πηγαίνετε στο site, 
2) Συμπληρώνετε την ημερομηνία γέννησής σας και 3-4 ακόμα στοιχεία (φύλο, καπνιστής ή όχι κλπ.) και πατάτε Enter. 
3) Το site κάνει μερικούς γρήγορους υπολογισμούς (με βάση τα στατιστικά), και ανοίγει ένα παραθυράκι. 
4) Στο παραθυράκι διαβάζετε την ακριβή ημερομηνία που θα πεθάνετε. 
5) Κάτω από την ημερομηνία θανάτου σας εμφανίζονται τα δευτερόλεπτα της ζωής σας να κυλάνε αντίστροφα... 
6) Κι εσείς κάθεστε και τα κοιτάτε... 

 

VIDEO: Mr. Bean - Elementary Dating

Μια θεατρική παράσταση με συμβουλές για το πρώτο ραντεβού. Στον ρόλο του αρσενικού ο Rowan Atkinson (πριν γίνει γνωστός ως Mr. Bean). 

SITE: All South Park Episodes

Όλα τα επεισόδια του South Park on line! Ναι, όλα! Ναι, δωρεάν! Ναι, και αυτά της 11ης σεζόν που προβάλλεται φέτος! (Αν δεν έχετε ξαναδεί South Park, ξεκινήστε με τα επεισόδια «Lil’ Crime Stoppers» και «Cancelled» της 7ης σεζόν)

VIDEO: High-school robot dance

Σε έναν σχολικό διαγωνισμό χορού σε στυλ ρομπότ (robot dance) διαγωνίζονται παιδιά με μέτριες ικανότητες. Ώσπου ένας μαθητής ανεβαίνει στη σκηνή και ξεβιδώνεται τελείως!

FLASH ANIMATION: A Million Thank You

Όπως εμείς λέμε «χίλια ευχαριστώ», οι Άγγλοι λένε «a million thank you». Επειδή, όμως, βαριόμαστε να πούμε και τα χίλια (πόσο μάλλον το ένα εκατομμύριο), μια ηλεκτρονική καρτούλα το κάνει για εμάς. Στην αρχή χαριτωμένα. Στη συνέχεια σπαστικά. Στο τέλος δε φτάσαμε. (Αν φτάσετε εσείς, στείλτε ένα screen capture να δούμε πώς είναι).

 

VIDEO: Soccer Players Faking Their Injuries 

Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο. Στο θέατρο. 

VIDEO: Creep animation

Εξαιρετικό animation του «Creep» των Radiohead από μια live εκτέλεση (εξ’ ου και το ρεψιματάκι που ξεφεύγει από τον Tom Yorke). 

VIDEO: Banned Commercial

Μια από τις καλύτερες διαφημίσεις που έχουν φτιαχτεί. Δυστυχώς δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση γιατί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της. 

VIDEO: Zeitgeist–Religion: The Greatest Story Ever Told

Γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου από παρθένο μητέρα. Η γέννηση του συνοδεύτηκε από την εμφάνιση ενός λαμπρού αστεριού το οποίο ακολούθησαν τρεις βασιλιάδες για να βρουν και να προσκυνήσουν το θείο βρέφος. Βαφτίστηκε στα 30 του και είχε 12 μαθητές με τους οποίους περιπλανιόταν και έκανε θαύματα (θεράπευσε αρρώστους, περπάτησε πάνω στο νερό...). Προδόθηκε, σταυρώθηκε, έμεινε στον τάφο για τρεις μέρες και μετά αναστήθηκε. Το όνομά του είναι... Horus! Ένας Αιγύπτιος θεός που έζησε το 3.000 προ Χριστού! Ένα 25λεπτο ντοκιμαντέρ που ξεκινάει χαλαρά και μέσα σε 3 λεπτά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.