ΣΛΟΥΡΠ! 


Γράφω για να μιλήσω για τα γλειφτρόνια που έχει κάθε τάξη σε όλα τα σχολεία. Οι κανόνες για να εξασφαλίσεις έναν καλό βαθμό, ακόμα κι αν δεν παίρνεις τα γράμματα, είναι:

1. Να κάθεσαι στο πρώτο θρανίο (άντε το πολύ στο δεύτερο) και να κοιτάς στα μάτια τον αγαπημένο σου καθηγητή.


2. Να σηκώνεις συνεχώς το χέρι σου και να έχεις συνέχεια απορίες.


3. Να σπαράζεις στα κλάματα όταν θα παίρνεις κάτω από την βάση για να δείξεις ότι σου έτυχε κάτι την προηγούμενη μέρα και δεν κατάφερες να διαβάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο...


Μόνο έτσι, φίλοι μου, θα βγάλεις καλό βαθμό και θα έχεις και την εμπιστοσύνη του καθηγητή αλλά και του διευθυντή… Και σε αυτό το σημείο αναφέρουμε την μοναδική λέξη που μας έρχεται στο μυαλό: «Έλεος»!!! Εγώ δε θα κατέστρεφα με τίποτα την προσωπικότητά μου για να αποκτήσω την συμπάθεια των καθηγητών. Φέτος ήταν η τελευταία μου χρονιά και πραγματικά σιχάθηκα το κάθε ηλίθιο που το ‘παιζε μαγκάκι και αρχηγός στην παρέα, αλλά κάθε φορά που πέρναγε ο καθηγητής από μπροστά έβαζε τη γνωστή μάσκα και γινόταν το αθώο και καλό παιδί...Πόσες μα πόσες φορές μου ήρθε να τους χώσω μπουνιά! Γι’ αυτούς που έχουν κι άλλες σχολικές χρονιές τους δίνω μία και μόνο συμβουλή: Μην τσαλακώσετε τον χαρακτήρα σας για κανέναν λόγο.


5.12.2008 Τεύχος #13