ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟΟ


Αλέκο, είσαι μαλάκας και ηλίθιος! Το τελευταίο καλοκαίρι άλλαξες πάρα πολύ. Αν ήμουν καινούριος στο σχολείο και σε έβλεπα πρώτη φορά φέτος, θα σκεφτόμουν πως ίσως είσαι και ο πιο καραγκιόζης εκεί μέσα. 
Έχεις αράξει τόσο πολύ στο γεγονός ότι και καλά «διαβάζω μόνο κατεύθυνση, για να πιάσω πολλάαααα μόρια και να περάσω σε μια καλή σχολή», ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρεις καν τι θες από τον εαυτό σου, τη ζωή σου ή τους γύρω σου. Παρατάς τα ταλέντα σου στην όψη ενός πανεπιστημίου στο οποίο θα μπεις, δεν αγαπάς το αντικείμενο που θα επιλέξεις και θα φτάσεις να χρωστάς 80.000 μαθήματα για τα οποία θα πρέπει να σκίσεις τον κώλο σου για να τα περάσεις! ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ! Πώς μπορείς να σκέφτεσαι πως το μόνο που θες φέτος είναι να γράψεις καλά Πανελλήνιες για να σε αφήσουν οι γονείς σου να κάνεις ό,τι γουστάρεις το καλοκαίρι;;;;!!!! WTF????

Και τι το τόσο γαμάτο θα κάνεις πια; Θα πίνεις και θα γαμιέσαι όλη μέρα και όταν σε ξαναδώ το επόμενο φθινόπωρο δε θα εκπλαγώ καθόλου αν σε βλέπω κάθε μέρα με ποτό και τσιγάρο (και AIDS μη σου πω). Συγχαρητήρια. Ο δρόμος διασκέδασης που επιλέγεις είναι τέλειος και οδηγεί σε μια τέλεια ζωή...

Γι' αυτό κόψε τις μαλακίες. Άσε τις πίπες του τύπου «έχω διάβασμα» και έλα να τζαμάρουμε όποτε θες! Και να πάμε μαζί του χρόνου στη Σουηδία για μουσικές σπουδές, γιατί πιστεύω ότι έχεις υπερβολικό μουσικό ταλέντο και το πετάς στα σκουπίδια. Στα λέω όλα αυτά γιατί είσαι φίλος μου γαμώτο απ’ το δημοτικό και ξέρεις τι έχουμε περάσει. Μην επαναπαύεσαι στην πρόφαση ότι «στην Ελλάδα δε γίνεται». Όλα γίνονται, αρκεί να το θες και να αξίζεις. Και εσύ ΚΑΙ το αξίζεις ΚΑΙ ξέρω πολύ καλά πως μέσα σου το θες. Αλλά φοβάσαι!

Τάσος.


16.5.2009 Τεύχος #14