Η ΓΙΟΛΑΝΤΑ


Η Γιολάντα έχει κόκκινες, μακριές μπούκλες. Κατάλευκο δέρμα και μεγάλα καστανά μάτια. Έχει λεπτή μέση και όμορφα ψηλά πόδια. Ολόκληρο το σώμα της Γιολάντας είναι γεμάτο φακίδες. Τα δάχτυλα της Γιολάντας είναι μακριά και λευκά και στην άκρη έχει μακριά κόκκινα νύχια.

Η Γιολάντα μένει μόνη της στο Θησείο. 
Η Γιολάντα είναι μουσικός, παίζει πιάνο, γράφει μουσική, στίχους και τραγουδάει. 
Η Γιολάντα είναι ζωγράφος. 
Η Γιολάντα είναι χορεύτρια μπαλέτου. Και μαθαίνει τανγκό και κλακέτες. 
Η Γιολάντα είναι ηθοποιός. 
Η Γιολάντα είναι σχεδιάστρια ρούχων και στυλίστρια. 
Αλλά πάνω απ' όλα η Γιολάντα είναι συγγραφέας. Η Γιολάντα έχει γεννηθεί για να γράφει. Να γράφει οτιδήποτε, ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια.

Η Γιολάντα είχε μία μητέρα που την υπεραγαπούσε αλλά αναγκάστηκε να τη σκοτώσει γιατί δε μαγείρευε σωστά. Τη σκότωσε χτυπώντας την επανειλημμένα στα πολυαγαπημένα ντουλάπια της κουζίνας της. 
Η Γιολάντα έχει έναν πατέρα. Ο πατέρας της Γιολάντας είναι ποιητής και ψαράς στον Ειρηνικό Ωκεανό. 
Η Γιολάντα έχει έναν υιοθετημένο γιο, τον Tags, ο οποίος είναι έγχρωμος, gay και σπουδάζει σεφ στο Παρίσι. Ο γιος της Γιολάντας δεν την φωνάζει μαμά αλλά μπαμπά.

Η Γιολάντα δεν έχει φίλες. 
Η Γιολάντα θεωρεί τις κοπέλες ρηχές και ηλίθιες. 
Η Γιολάντα έχει έναν φίλο. Τον λένε Cinamon Luv. Ο Cinamon είναι σκηνοθέτης πορνοταινιών. O Cinamon εκνευρίζει αφάνταστα την Γιολάντα γιατί πηγαίνει νωρίς για ύπνο και γιατί δεν της εξηγεί αυτά που του ζητάει. Κατά βάθος όμως η Γιολάντα τον αγαπάει και της αρέσει που της σπάει τα νεύρα.

Η Γιολάντα δεν μπορεί να ερωτευτεί. 
Η Γιολάντα είχε ελάχιστους εραστές, για τους οποίους δεν ένιωσε ποτέ τίποτα. Έκανε sex μαζί τους ώστε να νιώθει φυσιολογική αλλά στη πραγματικότητα στην Γιολάντα δεν αρέσει το sex. Βασικά η Γιολάντα μισεί το sex. 
Ο φίλος της, Cinamon, αποκαλεί τη Γιολάντα ανοργασμική. Η Γιολάντα γνωρίζει πως δεν ισχύει αυτό γιατί ξέρει πως μόνο όταν ερωτευτεί θα νιώσει την ανάγκη να κάνει έρωτα με κάποιον.

Το μόνο που μπορεί να ερωτευτεί η Γιολάντα είναι παπούτσια. Ω, η Γιολάντα αγαπάει τόσο μα τόσο πολύ τα παπούτσια. Είναι η εμμονή της. Αγοράζει τουλάχιστον 9 ζευγάρια το μήνα.

Η Γιολάντα ξέρει poker και συνέχεια κερδίζει σε αυτό. 
Στη Γιολάντα αρέσει η σοκολάτα. Επίσης στη Γιολάντα αρέσει να βάζει τα δαχτυλά της μέσα στον ασβέστη, σε χάντρες, σε άμμο και στα ζαχαρωτά των Village Cinemas. 
Την Γιολάντα την εκνευρίζει ο ήχος της καφετιέρας, ο ήχος που κάνουν τα κουτιά των DVD όταν κοπανιούνται μεταξύ τους και αυτή η φωνή στα taxi από τον ασύρματο.

Η Γιολάντα θέλει και περιμένει να ερωτευτεί. 
Αλλά δεν υπάρχει ένας άντρας αρκετά καλός για εκείνη. 
Κανένας δεν της αξίζει. 
Η Γιολάντα θα ερωτευτεί. 
Η Γιολάντα θα ερωτευτεί έναν ο οποίος θα την πάρει μαζί του. 
Η Γιολάντα δε θα πεθάνει ποτέ.

Ας πούμε...μία απλή παρατηρήτρια


16.5.2009 Τεύχος #14